Travel Turkey İzmir Fuarı'nda Kırşehir standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ozan merhum Neşet Ertaş'ı, 'Neredesin Sen' isimli türküyü söyleyerek ile yad etti.
İzmir'de Travel Turkey Turizm Fuar ve Konferansı'nın açılışı sonrasında fuara katılımcı ülke ve il stantlarını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geleneksel ikramlarla karşılandı. Bosna Hersek standını gezen Bakan Günay'a bu sırada Fahri Konsolos Ahmet Kemal Baysak tarafından bir hatırlatmada bulunuldu. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak Bakan Günay'ın 1995 yılının Ağustos yanında 100 aydın ile birlikte ülkeye yardım malzemesi götürdüğünü, bu durumun da ülke için onur verici bir duygu olduğunu söyledi. Bosna Hersek'in en zor günlerinde tünelden geçerek yardımların ulaştırıldığını belirten Baysak, "Bakan Günay'ın öncülüğünde yapılan bu yardımı hiçbir zaman unutmayacağız. Türkiye'de yaşayan Boşnaklar olarak teşekkürü kendisine bir borç biliriz" dedi.

MESİR MACUNU DAĞITTI
Ardından Manisa standını gezen Bakan Günay, burada da sembolik şehzadeler tarafından karşılandı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve stantta bulunanlar ile birlikte mesir saçan Bakan Günay mesir macununun UNESCO dünya kültür mirası listesine bugün girdiğini açıkladı.
Kahramanmaraş dondurmasının, Sakarya'ya özgü olan kabak tatlısının, Ordu'nun simgesi olan fındığın, Çorum'un leblebisinin, Edremit zeytinyağının tadına bakan Günay, Bitlis bastonunu, Kastamonu evlerini, dokuma tezgahlarını da uzun uzun inceledi.
Baekan Günay son olarak ise Kırşehir Belediyesi'nin standında, saz çalan Aydın Çekiç ve Zafer Başaran'ın yanına oturarak merhum Ozan Neşet Ertaş'ın yeğeni Birol Ertaş ile birlikte türkü söyledi. Ayağı ile türkülere ritm tutarak eşlik eden Bakan Günay, 'kesik çayır', 'neredesin sen' adlı türkülerini söyledi.
(AH-YHY-Y)

06.12.2012 18:47:03 TSI

Editör: Wan Haber