Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu memleket, bu ülke öylesine bir coğrafyada bulunuyor ki bu coğrafyaya ayağınızı sağlam zemine bastığınızda sizi yüceltir, yükseltir. Ama herhangi bir şekilde ayağınızın titrediği anlar olursa bu coğrafyada sizi yaşatmazlar" dedi.
 
Davutoğlu, Van Valiliğine atanan Aydın Nezih Doğan için bir otelde verdiği veda yemeğinde, ramazanın ilk günü ve arefe günü genellikle aile içi iftarlar yapıldığını söyledi. Ramazanın ilk gününde iftarı Nizip'te Suriye'den kaçıp ana kucağı gibi görerek sığındıkları Türkiye'ye gelen Suriyelilerle mülteci kampında yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, orada bir aile havası hissettiğini, hüzün ve onur yaşadığını dile getirdi.
 
Hüznü onların gözündeki üzüntüyle ilgili, onuru ise kimsesizlere, mazlumlara sahip çıkan aziz milletin ferdi olmaktan dolayı yaşadığını vurgulayan Davutoğlu, "Bugün de hüznü ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüzün ramazanı uğurluyoruz, sevinç yarın bayram. Ülkemiz için de İslam dünyası için de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Başka bir hüznü ise "değerli dostların bir kısmının geçici olarak başka kutsal görevlere uğurlandığı için" yaşadığını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Sayın valimiz Konya'ya çok değerli hizmetler sunduktan sonra yeni bir ufka açılmak üzere aramızdan bir süre sonra ayrılacaklar. Selçuklunun başkentinden Anadolu'ya açılan kapısına yani Van'a gidecek. Orada da çok önemli bir vazifeyi yerine getirmeye devam edecek. Bu memleket, bu ülke öylesine bir coğrafyada bulunuyor ki bu coğrafyaya ayağınızı sağlam zemine bastığınızda sizi yüceltir, yükseltir. Ama herhangi bir şekilde ayağınızın titrediği anlar olursa bu coğrafyada sizi yaşatmazlar. Onun için vatan toprağının her bir karışı bizim için azizdir ve bastığımızda hem kendimizi sağlam bir zeminde hissettiğimiz hem de mutlak anlamda her an aidiyetinden hiçbir şüphe hissetmeksizin kendimizi ondan addettiğimiz kutsal bir emanettir. Dört yıl içinde büyük bir zevkle büyük bir hizmet aşkıyla beraber bulunduk."
 
Hizmetlerinden dolayı Konyalılar adına Vali Doğan'a teşekkür eden Davutoğlu, hizmet aşkıyla dolu bir valileri olacağı için Van'da yaşayanları şanslı gördüğünü bildirdi.
 
- Türkiye bir istikrar, huzur ve kalkınma simgesi
 
Bu kritik süreçte özellikle Konya'da tecrübe kazanan Doğan'ın depremden iki sene önce çıkmış Van halkı için büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Aramızdaki değerli komutanlarımız da veda ediyor. Önemli görevlere buradan gidecekler. Hüzün içinde bir ramazan geçirdik. İslam dünyasının değişik köşelerinde Mısır'dan, Suriye'den, Somali'den maalesef Myanmar'dan acı haberler aldık, alıyoruz. Ama bütün bu bölgelerdeki kardeşlerimiz emin olsunlarki Anadolu'nun her bir köşesi, her bir iftar sofrasında, her bir teravihte, her bir sahurda, her bir sabah namazında, onlar için dua eden, dertlenen, uykularından olan insanlar var. Anadolu'da varlar ve her zaman onlarla omuz omuza olmaya devam edecekler. Bir taraftan Avrupa'daki ekonomik kriz, diğer taraftan Ortadoğu'da güneyimizdeki siyasal kriz, doğumuza doğru giden güvenlik krizlerinin ortasında Türkiye bir istikrar, huzur ve kalkınma simgesi olarak örnek teşkil ediyor. Allah huzurumuzu daim etsin. Bu aziz toprağı, geçmiş nesillerden bugüne kutsal bir emanet olarak verilmiş bu aziz toprağı, vatanı, bizden sonraki nesillere çok daha güçlü devretmeyi nasip etsin. Nice valiler, nice bakanlar gelip gidecektir ama bu albayrağın, bu aziz vatanın izzeti, onuru her zaman korunacaktır. Allah bu emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere devretmeyi ve bu topraklarda sağlam zeminde geleceğe ufka umutla kararlılıkla bakmayı nasip eylesin."
 
- Vali Doğan
 
Vali Aydın Nezih Doğan ise "Türkiye'de gündemi en yoğun kişi kimdir" diye sorulduğunda şüphesiz herkesin Dışişleri Bakanını işaret edeceğini ifade etti.
 
Bu kadar yoğun gündemine rağmen şahsına veda yemeği tertip edilmesinin kendisini çok memnun ettiğine dikkati çeken Doğan, "Aslında dört yıldır birlikte çalışıyoruz. Emrinizde Konya'nın geleceğini inşa etmeye gayret ediyoruz. Bu dönem zarfında şahsınızın bana verdiği destek gerçekten beni hep güçlü kılmıştır. Geriye doğru baktığımda Konya'da pekçok güzelliği yaşadığımızı hatırlıyorum. Gerçek sahibinin Hazreti Mevlana olduğunu bildiğimiz bu şehirde hizmet etmiş olmak benim ve ailemin bundan sonra taşıyacağı en büyük ünvandır. Konya Selçuklunun başkenti, Hazreti Mevlana'nın şehridir. Oraya hizmet etmek bizim için onurdur" diye konuştu.  konhaber
 
""
 
""
Editör: Wan Haber