WanHaber - ÖZEL

Uzun zamandır gündemi meşgul eden “Eski Tekel Binası” tartışması, Van İş Dünyası Buluşması için kente gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği müjdeyle son bulmuştu.

Bakan Berat Albayrak, Van’ın kalbi sayılacak bir konumda bulunan Eski Tekel Binası için Vali M. Emin Bilmez’le görüştüğünü ve binanın Van halkına kazandırılacağını müjdelemişti. WanHaber’in son dakika olarak duyurduğu bu haberin altına vatandaşlar tarafından yüzlerce yorum yapıldı.

“VAN’IN GÜNDEMİ TEKEL BİNASI DEĞİLDİR”

Yapılan yüzlerce yorumun tamamına yakını, Van’ın daha büyük sorunları olduğuna işaret ederken, Vanlılar, Tekel Binası’nın bu sorunlar yanında önemsiz olduğunu belirttiler. Van’ın yıllardan beri süren işsizlik ve ekonomik sorunlarının dile getirildiği yorumlarda Bakan Berat Albayrak’tan bu konularla ilgili müjdeler beklendiği vurgulandı.

“VAN’IN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK”

Bakan Albayrak tarafından verilen Tekel Binası müjdesi Vanlılar’ı tatmin etmezken, yorumlarda kentteki sorunlardan bahsedildi. Trafik problemi, yeni stadyum, çevre yolu projesi gibi ihtiyaçlar özellikle öne çıkarılırken en büyük sorunun kentteki işsizlik olduğu belirtildi.

“KOYULAN HER TUĞLA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ AMA YETMEZ”

Bir kısım vatandaş ise Van’a yapılan her hizmetin önemli olduğunu kaydederken, Eski Tekel Binası konusunun çözümü için Bakan Berat Albayrak’a teşekkür etti. Vatandaşlar, ettikleri teşekkürün yanında Van’ın saymakla bitmeyecek kadar sorununun olduğunu da belirterek çözüm istediler.

Editör: Wan Haber