3 kişinin şehit olduğu ve 73 kişinin de yaralandığı bölgede incelemelerde bulunan Bakan Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik mesajları vererek, “Nasıl ki 15 Temmuz gecesi ülke 7’sinden 70’şine kendisine saldıran o teröristlere karşı durdu bu mevzu da bütün milletimiz bölücü terör örgütüne karşı da dimdik ayakta durmalı” ifadelerini kullanırken, terör örgütlerine de “maşa olmaktan vazgeçin” dedi.

“Türkiye'ye kimse şimdiye kadar diz çöktüremedi”

Esnafa zararların karşılanacağı müjdesini de veren Bakan Ala, “Biz tabi hükümet olarak millet olarak Türkiye’nin her tarafı gelişsin ve kalkınsın diye uğraşıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Vatandaşımız şurada bir yatırım yapmış daha yeni ve buralarda insanlar ekmek bulsun aş bulsun diye varlıklarını ortaya koymuşlar. Hem buradaki vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere burada görev yapan buradan Hakkari’ye gidecek olan polislerimize hem vatandaşlarımıza bu hainler bu teröristler saldırıda bulundu. Gerek FETÖ terör örgütü gerekse bu bölücü terör örgütü bir müddettir Türkiye’yi hedefi haline getirdiler. Ama Türkiye kimse şimdiye kadar kimse diz çöktüremedi. Çöktüremeyecek. Bizim önümüzü kesmeye çalışanlar biz diz çöktüreceğiz. Milletimizle beraber. Bunu şimdiye kadar birçok konuda yaptık ve başarılı olduk ve başarılı da olacağız” şeklinde konuştu.

“Burada ne zarar varsa onu biz gittiğimizde göndeririz ve karşılarız”

“Vatandaşlarımızın burada söylüyorum size hiç merak etmeyin. Burada ne zarar varsa onu biz gittiğimizde göndeririz ve karşılarız” diyen Ala, “Şehitlerimizi geri getirmek mümkün değil . Bu saldırıda 71 yaralımız vardı şimdi Allah’a şükür diğerleri tahliye olmuş ziyaret edeceğiz bir tek polisimiz yaralımız şu anda hastanede aldığımız bilgilere göre onun da hayati tehlikesi yok. Ama ikisi vatandaşımız bir de polis memurumuz olmak üzere üç kişi de bu alçak saldırıda şehit oldu onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

3-758.jpg

“Tez elden bu insanlık dışı tutumunuzdan terörist tutumunuzdan vazgeçin”

Bitlis’te 4 ve Elazığ’da 3 şehit olduğunu hatırlatan Ala, “Oradaki 217 yaralıdan önemli bir kısmı tahliye oldu onları da ziyaret ettik ve şu anda ikisinin durumu biraz ciddi ama diğerleri tahliye olacaklar yakın zamanda onları da ziyaret ettik. Durumları iyi. Ama bütün bunları biz vatandaşlarımızın hem burada hem Elazığ’da dirayetli duruşları onurlu duruşları şunu gösteriyor bunlarla biz baş edeceğiz. Ama bu terör örgütlerine bir çağrım var. Tez elden bu insanlık dışı tutumunuzdan terörist tutumunuzdan vazgeçin. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. İnsanımıza zarar veriyorsunuz. İnsanımızı şehit ediyorsunuz ne elde edeceksiniz terörün dünyada herhangi bir başarısı söz konusu mudur? Terör örgütlerinin herhangi bir ülkeyi yönetmeleri mümkün müdür? Bunun bir örneği yoktur. O zaman neden bu saldırıları gerçekleştiriyorsunuz? Neden ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorsunuz? Neden sizi elinde maşa olarak tutanlara hizmet ediyorsunuz neden Vanlı kardeşine neden Elazığlı kardeşime saldırıyor. Neden ülkeme saldırıyorsun?” diye sordu

“Nasıl ki 15 Temmuz gecesi o teröristlere karşı durdu bu mevzu da bütün milletimiz bölücü terör örgütüne karşı da dimdik ayakta durmalı”

Halka da çağrıda bulunan Ala, “Topyekun nasıl ki 15 Temmuz gecesi ülke 7’sinden 70’şine kendisine saldıran o teröristlere karşı durdu bu mevzu da bütün partiler siyaset yapan yapmayan herkes bütün milletimiz yine bu bölücü terör örgütüne karşı da dimdik ayakta durmalı ve bunu da dize getirmeliyiz bunun buradaki insanımızdan zarardan başka hiçbir yararı dokunmadı. Yıllardır insanımıza eziyet ediyor. Yatırım yapanın iş yerini bombalıyor. Bunların artık sona ermesi lazım. Biz devlet millet olarak bu şuurla hareket ediyoruz. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Terör örgütlerine terk edilecek hiçbir yerimiz de yoktur. Bırakacak herhangi bir ülkemiz yoktur. Vanlı vatandaşlarımızla bunlara karşı duracağız ve bunları da Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Bu terör örgütleri bu ülkenin önünü kesmek isteyen odakların elinde birer maşadır. Kendileri de artık farkına varsın. Maşa olmaktan vazgeçsinler” dedi.

Olayla ilgili bir kişi gözaltında olduğunu ve bunun beyanları doğrultusunda bazı malzemelerin ele geçirildiğini aktaran Bakan Ala, “Bu saldırıyı gerçekleştiren bir kişi ondan alınan bilgilerle bir takım yerlere ulaşıldı ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Daha da derinlemesine soruşturma yürüyor bu bölücü terör örgütünün bu millete yaptığı yeter artık. Devlet olarak elimizden gelen her türlü imanı güvenlik konusunda ortaya koyuyoruz. Çok çeşitli yöntemlerle tedbirler alıyoruz. Bunların da tamamen bulundukları yerlerde de bunları tasfiye edilmelerini sağlayacak yeni güvenlik konseptini de yürürlüğe koyuyoruz. Allah’ın izniyle bu meselelere de çözülecek mesele millete daha fazla zarar vermeden bunların bu insanlık dışı tutumlarından vazgeçmelerinin ve yol yakınken dönmelerinin kendi lehlerine olduğunu söylüyoruz kimse çocuğunun terörist olmasını istemez. Biz devlet olarak onları da düşünüyoruz. İnşallah bu sorunları da çözeceğiz” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Van Valiliği’ni de Ziyaret eden Ala ve beraberindekiler daha sonra Van’dan ayrıldı. İHA

Editör: Wan Haber