Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, emekli astsubaylarını hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi hedefleyen bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Etiler Orduevi'nde hafta içi düzenlenen öğle yemeğinde Hulusi Akar, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) temsilcileri ve muvazzaf astsubaylarla bir araya geldi.

Hulusi Akar, ''Astsubaylarımızın bir eli karargahta bir eli erbaş ve erlerdedir. Astsubaylarımızın teknik, idari, komuta konusundaki rolleri yadsınamaz, hiçbir şekilde göz ardı edilemez'' diyerek astsubayların önemini vurguladı.

Subay ve astsubayların kişisel gelişimleri ile ilgili de konuşan, bu konudaki çalışmaları önemli olarak değerlendiren Bakan Hulusi Akar, astsubayların özlük haklarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını, statü geçiş kontenjanlarında astsubayların lehine artış olduğunu, tüm personelin özlük haklarında 400 lira artış olduğunu, ayrıca muvazzaflardan özel ihtisas sahibi astsubaylara ek değişik rakamlar verildiğini, gelen talepler arasında rütbe yaş haddinin 55'ten 60'a çıkarılmasının olduğunu, bir diğer konunun ise derece ve kademe konusu ve bu konudaki çalışmaların da sürdüğünü, gazi astsubaylarımızdan 40 yaşını doldurmayanlara statü geçişleri için ek hak verildiğini, ayrıca sadece emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi hedefleyen bir çalışma içinde olduklarını açıkladı.

UZMAN ÇAVUŞLARA ORDUEVİ

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin 7 gün 24 saat fedakarca görev yaptığını, buradaki hedeflerinin ise milletin sevgi ve saygısını kazanmak olduğunu dile getiren Akar, uzman erbaşların özlük haklarıyla ilgili de önemli çalışmaların yapıldığınıifade etti.

Uzman çavuş aylıklarına 400 lira net ilave yapıldığını, yaş sınırının ise 45'ten 52'ye çıkarıldığını hatırlatan Bakan Akar, uzman çavuşların ek göstergelerinde artış yapıldığını,  derece ve kademe işlemlerinde gelişme sağlandığını, 10 yılını bitirmemiş olanlardan astsubaylığa geçişte sorun olduğunu ve onu da ortadan kaldırdıklarını dile getirdi. 

Uzmanlara orduevi konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını da dile getiren Hulusi Akar, ''Ankara ve İzmir'de bir İstanbul'da ise iki tane olmak üzere uzmanlarımıza orduevi yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. İlk olarak Ankara'dan başladık. Çalışmalarımız sürüyor." 

TEMAD BAŞKANI DÜRGEN'DEN: BİZE DESTEK OLMANIZI BEKLİYORUM

TEMAD Başkanı Hamza Dürgen de Bakan Hulusi Akar ve komutanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı.

"Mesleki konularımıza ilişkin bizimle yakından ilgilenmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum." diyen Hamza Dürgen, gerek mesleki gerek sivil hayatta yaşadıkları sıkıntıları yakından aktarma fırsatı bulduklarını kaydetti.

İstek ve sorunlarını aktaran Dürgen, "Bize sahip çıkmanızı bize destek olmanızı bekliyoruz." diye konuştu. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber