Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen Ali Ergun'un ailesi organlarını bağışlarken, oğlu babasının organlarını ambulansa gözyaşları içinde eliyle taşıdı.
Ordu'nun Fatsa ilçesindeki evinde rahatsızlanan 55 yaşındaki Ali Ergun, Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Ergun, Medical Park Ordu Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye gelir gelmez yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ali Ergun'un tüm müdahalelere rağmen dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Medical Park Ordu Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Mithat Yağlı'nın aile ile konuşmasının ardından aile Ali Ergun'un nakil gerçekleştirilebilecek durumda olan Karaciğer ve iki böbreğini bağışlama kararı aldı.

ORGAN KUTUSUNU VE AMBULANSI ÖPEREK UĞURLADI
Bağışlanan organlardan böbreğin bir tanesi Erzurum'a, karaciğer ve böbreğin diğeri Malatya'ya gönderildi. Organlar hastaneden çıkarken acılı aile gözyaşlarını tutamazken organları ambulansa Ali Ergun'un oğlu Fatih Ergun gözyaşları içinde kendisi taşıdı. Organ kutusunu defalarca öpen acılı evlat, ambulansa organ konulduktan sonra babasından bir parçayı başka hastaya götüren ambulansı da öperek uğurladı.
Aile bir araya gelerek organ bağışı kararını alırken, Ali Ergun'un kızı Fatma Şimşek Ergun, 5 yıldır diyaliz merkezinde hemşire olarak çalıştığını belirterek, "İnsanların gençlerin, annelerin babaların umutlarını gördüğüm için hiçbir tereddüdüm olmadan organ bağışında bulundum. İnşallah herkese örnek olmuştur" dedi.

"İLK KARARI YEĞENİM VERDİ"
Ali Ergun'un kardeşi Cemil Ergun ise organ bağışında yeğeninin çok büyük etkisi olduğunu söyleyerek, "Beyin kanaması üzerine hastaneye getirdik. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra doktorların tavsiyesiyle organların bağışını 13 kişinin kararı ile verdik. Bizimkisi zaten yaşamayacaktı. Bir başkalarını yaşatma adına yardımcı olabildiysek, ne mutlu. Cenab-ı Allah ve Hazreti Muhammet efendimiz bu konuda tavsiyeleri vardır. 'Bir kişiyi öldüren bin kişiyi öldürmüş gibidir. Bir kişiyi yaşatan hayat veren bin kişiyi yaşatmış gibidir' şeklinde. O nedenle organları bağışlamaya karar verdik. Yeğenim bu işin içinde olduğu için ilk kararı o verdi. Bizde haliyle hiç tereddüt etmeden kararımızı verdik" dedi.

"HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM"
Organ bağışına dikkat çeken Medical Park Ordu Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, "Tüm insanları organ bağışı konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Türkiye'de binlerce kişinin organ beklediğini düşünürsek, bu organ bekleyen kişilerden bir tanesi yarın biz olabiliriz düşüncesi her zaman hasıl olması gerekiyor. Bugün de beyin ölümü gerçekleşen Ali beyin karaciğer ve iki böbreği bağışlandı. Ailesine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Alıcılar da inşallah hayat bulur. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
(RCP-SLH-ÖZ-Y)

05.02.2013 13:12:42 TSI

Editör: Wan Haber