Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Katolik Hıristiyanların dini lideri Papa 16. Benedict'in istifasının sürpriz olmadığını belirterek, hesabında 32 milyar dolardan fazla şahsi parası olduğunu söyledi. Altındal, Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan "Öteki Gündem" adlı programında yaptığı konuşmada, Papa'nın 28 Şubat'tan sonra bir yere kapanacağını ve yüzünü bile kimsenin göremeyeceğini öne sürdü.
Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Habertürk televizyonunda katıldığı "Öteki Gündem" adlı programda Hıristiyanların ruhani lideri Papa 16. Benedict'in istifasını değerlendirdi. Papaların geçmişteki ve şimdiki statülerinin farklı olduğunu belirten Altındal, "İstifa kavramını iyi anlamak lazım bugünkü papaların iki şapkası var. Birinci şapkası Katolik aleminin ruhani lideri olmak ikinci şapkası ise Vatikan devletinin Başkanı olmak. Vatikan devleti başkanlığından istifa ediyor ruhani liderlikten çekiliyor. Papaların geçmişte statüleri farklıydı bugünkü statüleri farklı. Papa 1870'den bu yana İnfallibility diye bilinen yasaya tabi. İnfallibility papaların yalan söyleyemeyecekleri ve yalan dahi beyanında bulanamayacakları anlamına geliyor. 1870 yılı öncesindeki papalar için böyle bir durum yok. Dolayısıyla papalar dokunulmazlıkları olan kişilerdir. Papalar hem yalan söylemek zorunda hem de söylenene yalanları örtbas etmek zorunda kaldılar" dedi.
"İSTİFASINA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞAŞIRMADIM"
Papa Benedict'in seçildiği zaman yazdığı kitabında "5 ile 8 yıl arasında Benedict'in görevden çekileceğini veya öleceğini" belirttiğini ifade eden Altındal şunları söyledi;
"Papa seçildiği zaman yazdığım bir kitabım var. Orada da anlattım Venedik adını aldığına göre bu geçiş Papası olmaya aday ve 5ile 8 yıl arasında bu adam çekilir veya ölür. Hiçbir şekilde şaşırmadım çünkü tam 8'nci yılında adam çekiliyorum dedi."
Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, yeni papayı Kardinaller Meclisi'nin seçeceğini ancak Papa Benedict'in oy kullanma hakkının olmadığını söyledi. Altındal, "Kardinaller Meclisinin Başkanı olarak Papa da oy kullanabilecek mi kullanamayacak mı? Hayır Papa oy kullanamayacak. 80 yaşını geçmiş olan kardinaller sadece isim teklif edebilirler ama oylamada kullanamazlar" diye konuştu.
"PAPANIN YÜZÜNÜ BİLE KİMSE GÖREMEYECEK"
Yazar Altındal, Vatikan'da Papalık koltuğunun 28 Şubat 2013 tarihi itibariyle boş kalmasının ardından, Papa Benedict'in bir yere kapanacağını söyledi. Altındal, "Papanın 28'nden sonra kimse yüzünü bile göremeyecek. Kendisi bir yere kapanacak ve hayatını orada sürdürmek zorunda" şeklinde konuştu.
Ayrıca Altındal, 28 Şubat 2013 tarihinden sonra Papa Benedict'in hiçbir şekilde röportaj veremeyeceğini de ifade etti.
Benedict hakkında bilgiler de veren Altındal şunları söyledi;
"Bu Papa Vatikan'daki son 30 senenin en âlim din adamlarından biri. Papa'nın pek çok kitabı var ve son kitabında Katolik Kilisesi'ni çok fazla sarsan bir olay anlattı. İsa'nın doğum tarihi gerçekte 6yıl daha geridedir dedi. Bu bütün azizlerin günleri değişecek, bütün edilen dualar gidecek demek. Büyük skandal. Bizim için 6 yıl çok önemli olmayabilir ama orada öyle değil." Yazar Altındal konuşmasında, kilise içerisinde yaşanmış olan cinsel istismar konularından papazlar hakkında açılmış 4 bin 550 dava oluğunu da söyledi.
"PAPANIN GİZLİ HESAPLARI VAR"
Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, 10 Ekim 2007 tarihinde Papa adına Vatikan üzerinden Merkez Bankası'nda bir hesap açıldığını da iddia etti. Altındal, "O kod deşifre edildiğinde 390887 numaralı hesapta Papa için para yatırılmaya başlanıyor. 2012 senesine geldiğinizde 10 Mart tarihine kadar yatırılan paranın bir kısmı Münih'te bir bankaya transfer ediliyor. Hesapta 32 milyar 700 bin dolar para var. Dolayısıyla Papanın götürdüğü paralar var ama bunları kimse sorgulayamayacak. Biz bir tanesini bulduk ama 17-18 tane olduğu söyleniyor" dedi.
(ET-ÖK-Y)

12.02.2013 16:52:16 TSI

Editör: Wan Haber