Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine her ay 87 TL’ye kadar elektrik yardımı yapıyor. Elektrik Tüketim Desteği (ETD) adı altında yapılan bu yardım ile aylık gelen faturalarınızdan her ay 87 Liraya kadar düşürülmesi sağlanıyor. Peki, elektrik tüketim desteğinden kimler faydalanabilir? Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli sosyal yardım başlıkları altında ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Bakanlık, bu bağlamda Türkiye genelinde gıda, nakit, barınma, sağlık gibi sosyal yardımların yayında elektrik tüketim desteği, eğitim desteği ve diğer zaruri haller kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm ihtiyaç sahiplerine, her ay 87 TL’ye kadar elektrik yardımı yapıyor. Yapılan bu yardım ile evinize gelen elektrik faturasından 87 Lira düşülerek geri kalan tüketim bedeli alınıyor. Örneğin; evinize bu ay 100 TL elektrik faturası geldi ise, bu sosyal yardım kapsamında olan vatandaşların 87 Lirasını Bakanlık öderken, diğer geri kalan 13 TL’sini siz ödemiş oluyorsunuz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler faydalanmaktadır.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan haneler

KAPSAM ALANI

Düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsamaktadır.

FATURALAR NEREYE NASIL YATIRILACAK?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerini gösterir liste her ay Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Bütünleşik Sosyal Yardımlar Bilgi (BSYB) Sistemi üzerinden hazırlanmaktadır.

Hak sahibinin TC Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

BAŞVURU NEREYE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Başvurular, mernis adresinize bağlı Kaymakamlık Sosyal Yardım Hizmetler Müdürlüğüne giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz. Başvurularınız için gerekli tüm detayları ALO 144’ü arayarak bilgi alabilirsiniz.

HANEDE BULUNAN KİŞİ SAYISINA GÖRE YARDIM MİKTARİ

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL olarak verilir.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR SÜRE İLE VERİLİR?

Elektrik parası yardımı her ay düzenli olarak verilir. Durumunuzda, belirtilen şartlara göre iyileşme olmadığını müddetçe, bu sosyal yardım kapsamında her ay 87 TL’ye kadar elektrik parası yardımı alabilirsiniz.

Editör: Wan Haber