Van’da temsili olarak 56 avukat ve stajyer avukat Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma günü yaptığı Cuma hutbesindeki hitabetine destek vererek, Van Barosu’nun önceki gün yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İşte avukat ve stajyer avukatların yaptığı yazılı basın açıklaması:

Bizler aşağıda isimleri yazılı olan Van Barosuna kayıtlı avukatlar ve stajyer avukatlar olarak,

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 24.04.2020 tarihli cuma hutbesinde; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları hakkında yapmış olduğu konuşmaya karşı bir STK tarafından suç duyurusunda bulunulması ve akabinde Ankara Barosu tarafından islamofobik unsurlar içeren ve açıkça islam inancını aşağılayan açıklamasına karşı, Van Barosu’nun 27.04.2020 tarihinde yapmış olduğu destek açıklamasını kabul etmiyor ve reddediyoruz.

633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkındaki Kanun’un 1. maddesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlerini bildirmiş olup, bu kanun uyarınca din konusunda toplumu aydınlatmak görevi diyanet işleri başkanlığına tevdii edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanı, kanunun kendisine yüklediği görevi ifa ederek, İslam dininin emir ve yasakları doğrultusunda toplumu aydınlatmıştır.

Bizler isimleri aşağıda yazılı avukatlar olarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi hükümleri ile yasallık kılıfına büründürülüp, meşruiyet zemini oluşturulmaya çalışılan, “farklı cinsel kimliklere saygı”, “cinsel yönelim ve cinsel kimlik temelli ayrımcılık” kılıfıyla, özendirilen cinsel sapkınlığın karşısındayız.

Kuranı Kerim eşcinselliği ve bu yolla kurulan ilişkiyi yasaklarken, lut kavmi örneğinde olduğu gibi  “akledenler” için alınacak ibretler olduğu açıktır. Bilinmelidir ki, inanç dünyamızın sınırlarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları değil, yüce kitabımız Kuranı Kerimin çağlar üstü olan hükümleri çizer.

Allahın lanetlediği sapkın eşcinselliğe insan hakları kılıfı altında destek verenler, bugün aleyhlerine olan hiçbir fikre hoşgörü göstermemektedirler.

Zorunlu üyesi olduğumuz Van Barosunun temel görevinin yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde daha fazla ağırlaşan avukat ve stajyer avukatların mesleki sorunlarına çözüm üretmek olduğunu hatırlatırız.

Farklı inanç ve düşünceden üyeleri bulunan baronun sadece belli bir kesimin fikrini meslek odasına yansıtması başta Van Barosu avukatlarını hiçe saymaktır.

Ankara Barosunun islamofobik unsurlar içeren basın açıklamasına karşı, meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun da katılmadığına inandığımız Van Barosu yönetimi tarafından yapılan destek açıklamasını kabul etmediğimizi saygılarımızla kamuoyuna bildiririz.

Av. Abdülhalim KELEŞ
Av. Abdülsamed GÖL
Av. Adem AYKAÇ
Av. Arda GÜLDAL
Av. Asım ŞAKAR
Av. Büşra CİN
Av. Celal TANHAN
Av. Çağatay AKYOL
Av. Doğan Serhat AVAR
Av. Dündar ABİ
Av. Faruk DEMİR
Av. Faruk POLAT
Av. Fatih ŞAHİN
Av. Ferhat AKKAY
Av. Gülsüm BUZKAN
Av. Hatice ÖZMEN
Av. Hilal ALTEN
Av. İdris SAĞLAM
Av. İsa SAY
Av. İsmail ASLAN
Av. İsmail SAY
Av. Kadir VEZİR
Av. Koray MİLANLIOĞLU
Av. Kübra SOYÇİÇEK
Av. Mehmet Mehdi OĞUZ
Av. Mehmet Şefik KOCAĞA
Av. Mehmet YILDIZ
Av. Mesut YILDIZ
Av. Muhammet YAĞIZ
Av. Nihat YARDIMCI
Av. Ömer Özcan KAÇMAZ
Av. Ömer ŞİŞEK
Av. Rasim SAYĞIN
Av. Savaş Nurullah KIYLIK
Av. Sedef İNCİ
Av. Selim AYTEKİN
Av. Serhat YELTEKİN
Av. Sibel SEVİNÇ
Av. Suat SERCAN
Av. Suna TAŞKIN
Av. Taner KARAKUŞ
Av. Tayfun UMAZ
Av. Tuncer BOZDEMİR
Av. Yavuz YILMAZ
Av. Zahir SOĞANDA
Stj. Av. Ahmet KAÇMAZ
Stj. Av. Ahmet ÖZEL
Stj. Av. Çağatay ÇAĞ
Stj. Av. Elif YAĞIZ
Stj. Av. Habibe GÜNGÖR
Stj. Av. Habip İŞSİZ
Stj. Av. İlyas BİLİR
Stj. Av. Nurullah YAVUZ
Stj. Av. Selen Hanım YALÇIN
Stj. Av. Turgay AVNA

Editör: Wan Haber