Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı avukat Tugay Bek bu sabah evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Bek, saat 05.15’te gözaltına alındığını Twitter hesabından attığı şu tweet’le duyurdu: “Adana TEM Şube Polisleri tarafından evimde arama yapılıyor. Beni gözaltına alıyorlar. Kendinize iyi bakın.”

6 ŞUBAT’TA GÖRÜLECEK DAVA NOTLARINA EL KONULDU

Tugay Bek’in meslektaşı ve arkadaşı Av. İlke Işık, Tugay Bek’in, 10 Ekim Ankara katliamı davasının en kritik avukatlarından biri olduğu belirtti ve Bek’in dava notlarına polis tarafından el konulmasının nedenini sordu. Işık şunları söyledi, “Tugay Bek, 10 Ekim katliamının hem tanığıdır hem de bu davaya en çok emek veren avukatlardan biridir. O gün Ankara Garı’nda Tugay ile yan yanaydık. Hem tanık hem avukat olarak bu davayla ilgili çok titiz çalıştı. Kendisi Adana ve Mersin’de 10 Ekim katliamı yaralılarının ve ailelerin avukatı. Duruşmada birkaç sanığın sorgusunu da o yapmıştı. Tugay, dosyanın en çok çalışan ve en kritik avukatlarından biridir ve evinden birkaç gazete dışında aldıkları tek şey 10 Ekim davasına ait notları. O notları polis neden aldı?”

‘Asıl failler açığa çıkarılmadı’ demişti

Avukat Bek, Ankara Katliamı davasının ilk duruşmasından sonra Duvar’a yaptığı açıklamada, olayın tamamının IŞİD’den ibaret olmadığını savunarak şunları söylemişti, “Biz bu katliamın asıl faillerinin açığa çıkartılmadığını düşünüyoruz. İddianamede yer alan sanıkların IŞİD’le ve patlamayla bağlantılı olduğuna dair şüphe yok. Ancak olayın tamamının bundan ibaret olmadığı kanaatindeyiz. IŞİD’in iktidar tarafından içeride ve dışarıda kullanıldığını düşünüyoruz. Bu korunup kollanma ve layıkıyla bir soruşturma yürütülememesi sebebiyle zaten Ankara Garı patlaması öncesinde ve sonrasında ülke birçok katliam görmüş ve ne yazık ki failler tespit edilememiştir. Bu davanın asıl hedeflerinden biri de yargılanmakta olan sanıkların mümkün olan en yüksek cezayı almasının dışında, bu örgütün arkasındaki güç odaklarının ortaya çıkartılması ve yargılanıp cezalandırılmasıdır.”

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber