İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Temas Noktası tarafından etkinlikler kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Van-Şişli Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüş, Valilik binası önünde son buldu. Burada tanıtım ve bilgilendirme konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Sorumlusu Mehmet Zülküf Kaya, her yıl 5 -11 mayıs tarihleri arasında Avrupa gençlik etkinliğinin kutlandığını belirterek, Türkiye’de de son 5 yıldır bu etkinliğin kutlandığını söyledi. Avrupa fırsatlarını gençlerin ayağına getirmek için böyle bir yürüyüşün düzenlendiğini ifade eden Kaya, “Böyle bir fırsatın olduğunu gençlerimize anlatmak için böyle bir çalışma başlattık. Bu etkinliğimizin amacı Avrupa fırsatlarını birinci elden doğru bir şekilde gençlerimize aktarmaktır” dedi.


Euro deskin kimseyi yurt dışına göndermediğini, sadece bilgilendirme ve yönlendirmede bulunduğunu dile getiren Kaya, “İl merkezinde 3 toplantı yaptık. Bu konuda tüm ilçelerde özellikle İngilizce öğretmenleri başta olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilere projeler hakkında gerekli duyuruları yaptık. Çok ciddi anlamda geri dönüşüm oldu. Şuanda 50’nin üzerinde proje başvurusu var. İstedik ki, ilimizde Avrupa Birliği fırsatlarından faydalansın” ifadelerini kullandı.


Öğrenciler ise yürüyüş öncesinde Avrupa'da yapılan projeler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, böyle bir fırsattan faydalanmak istediklerini söylediler. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Bejna Elçin, “Yürüyüşle beraber bizde batıdaki gençlerin yararlandığı fırsatları elde ettik. Bununla ilgili bilgiler edindik. Bizimde projelerimiz var. Kendimizi Avrupa’da tanıtmak istiyoruz. Ayrıca oradaki fırsatları görmek ve tanımak istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Wan Haber