Kanser tedavisi gören ve bugün yaşama veda eden İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in eşi Ziynet Sertel kimdir? Ziynet Sertel kaç yaşında ve nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in bir süredir kanser tedavisi gören eşi Ziynet Sertel yaşamını yitirdi. CHP İzmir Milletvekili Oktay Sındır, Ziynet Sertel’in yaşamını yitirmesine dair sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Sındır paylaşımında, “Sevgili dostum, yol arkadaşım, milletvekilimiz Atila Sertel’in değerli hayat arkadaşı gazeteci, yazar Ziynet Sertel’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, Atila vekilimize, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Öte yandan, yarın Bornova Kazımdirik Mahallesi Fidanlık Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Ziynet Sertel’in son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Atila Serter kimdir?

23 Temmuz 1956 tarihinde Eskişehir'de doğan Atilla Sertel, ilk, orta ve liseyi bitirdikten sonra 1982 yılında Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler (Lisans) bölümü ile 2020 yılında da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet (Ön Lisans) bölümü'nden mezun oldu. Öğrencilik yılları sırasında Milliyet, Güneş, Yeni Asır ve Hürriyet gazetelerinde yazmaya başladı. Haber müdürü ve köşe yazarı oldu. 1991 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendisi açısından başarısız geçen milletvekili seçimlerinden sonra gazeteciliğe dönerek Ekonomi Gazetesi'nde haber müdürü oldu ve Gazete Ege'nin editörlüğünü yaptı.

1989 yılında Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler bölüm müdürü olarak çalıştı. Eşi Ziynet Sertel ile Ajansı Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurduktan sonra bir de yayıncılık şirketi açtı. 2000 yılında Şehir ve Başkan dergisinin yayınına katkıda bulundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı
Atilla Sertel, 27 Eylül 2009 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı oldu. Ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İzmir Şube Başkanı ve İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.[3] Görevi sırasında iktidarda yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni eleştirdi ve Türkiye'de basın özgürlüğünün bastırılması iddialarıyla ilgili eleştiride bulundu.[4][5] Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti

Editör: Wan Haber