Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Stratejik Daire Başkanlığında ‘Uzman’ göreve atanirken, yerine Nevzat İnanç atandı.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne Nevzat İnanç kimdir;
1969’da Van’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak ziraat mühendisi oldu. 1997 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmaya başlayan İnanç, önce öğretmen olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Van Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünde mühendis olarak çalıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Belediye Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Bu görevleri süresince yürüttüğü projelerle şehrimize önemli hizmetlerde bulundu.


Gençlik yıllarında ; Vanspor altyapısında başlayıp, Vanspor amatör takımı ve amatör lisansla profesyonel takıma kadar süren futbolculuk dönemi (1983-1988), üniversite yıllarında ise üniversiteler arası turnuvalarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi futbol takımında oynadı. 3. Lige terfi maçlarında önce Köy Hizmetleri Sporda, sonrada Van Telekom Sporda yer aldı (1988-1991). Ayrıca uzun yıllar amatör kulüplerde ve okul takımlarında hentbol, masatenisi oynadı. 2005-2006 yıllarında Belediye Van Spor As Başkanlığı yaptı.


Bir dönem Van Belediyesini temsilen Van Organize Sanayii Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği - Hal Hakem Kurulu Üyeliği ve Bem-Bir-Sen Van Şubesi Kurucu Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Eğitim, kültür ve yardımlaşma amaçlı çeşitli derneklerde kurucu üyelik, yöneticilik ve bu derneklerde gençlik çalışmaları da yapan İnanç; evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber