İstanbul'da bir tekstil atölyesinde çalışan Macit Demiralay ile Erciş'te bir lokantada çalışan Melahat Yıldız, yaklaşık 4 ay önce sosyal medya üzerinden tanıştı.

Bir süre buradan arkadaşlıklarını sürdüren Demiralay ile Yıldız evlenmeye karar verdi. Damat adayının ailesi Yıldız'ı istemek için Erciş'e gelirken, Yıldız’ın ailesi ise kızlarını vermek istemedi. Sosyal medyadan arkadaşlıklarını devam ettiren Demiralay ile Yıldız'ın ısrarı üzerine aileler, gençlerin evlenmelerine izin verdi. Aileler arasında nişan yüzükleri takılırken, çift bu kez maddi durumları nedeniyle düğün hazırlıklarına bir türlü başlayamadı. 

c-124.jpg

Gazetecilerin gençlerin durumunu bildirmesi üzerine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, gençlerin düğünü için gerekenin yapılacağı sözünü verdi. Aralık ayında düğünleri yapılacak olan gençlerin hayli mutlu oldukları gözlenirken, düğün sonrası Erciş’te ikamet edecekleri öğrenildi. 

Ercişli Melahat Yıldız, Kaymakam Mehmetbeyoğlu'nun kendilerine destek olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Lokantada çaycı olarak çalışıyorum. Nişanlım ise İstanbul’da bir tekstil atölyesinde çalışıyor. İşimden son derece memnunum. Hayatım boyunca ne ben ne de nişanlım fiziğimizden hiç şikayetçi olmadık. Allah'a şükrediyoruz. Bizler sadece devletimize güveniyoruz. Kaymakamımızın verdiği destekten ötürü de şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

Genç çift, nikah şahitliklerini Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu’nun yapmasını çok arzuladıklarını da sözlerine ekledi. (İHA)

Editör: Wan Haber