Adana'ya Kilis'ten 70 yıl önce göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nurettin Bilen (36), dokuz aylıkken çocuk felci geçirdiği için belden aşağısı tutmadı. Bilen, bu nedenle tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatını devam ettirmeye başladı, engelli olduğu için okula gidemedi. Ancak 14 yıl önce Aliye (32) isimli bir kıza gönül verdi. Babası Mehmet Bilen'e, Aliye’ye aşık olduğunu söyledi ve babasından kızı istemesi talebinde bulundu. Ancak baba, oğlu engelli olduğu için "Kızı bize vermezler" diyerek istemeye gitmeyi onaylamadı. Daha sonra oğlunun ısrarına dayanamayarak aileye haber verip kızı istemeye gittiler. Aile çocukları engelli olduğu için kızı isterken çekindi ancak Aliye evlenmek isteyince, çift 3 gün 3 gece düğün yaparak evlendi. Evlilikten çiftin 4 çocuğu dünyaya geldi.

"O BENİ KABUL ETTİ BENDE ONU BAŞ TACI YAPTIM"
Bilen, işi olmadığını, ancak 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ve eşinin kendisi için aldığı evde bakım ücretiyle geçindiklerini belirterek şöyle konuştu: "Mutlu bir evliliğim var. Engelli olmama rağmen engelli olmayan eşim benimle evlendi. O beni tercih etti, ben de onu baş tacı ettim. Başımın üstünde yeri var. Engel, insanlar arasında engel olmamalı. Hamdolsun kafama yatkın bir kız buldum. Kendi de, 'ben de herkes gibi engelli adayıyım' diyerek benimle evlendi. Onu çok seviyorum mutluyuz." 


Aliye Bilen ise, eşini sağlam insanlara değişmeyeceğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Mutluyuz, iyiyiz, evlenirken 'eşim engelli, ne yapacağım' diye hiç düşünmedim. Benim ondan daha kötü olmayacağımın garantisi yok, tereddütsüz evlendim. Nice sağlam insanlar var, eşimin tırnağına değişmem. Onun tırnağına bile değmez. Eşimi çok seviyorum, sevmesem burada olmazdım. Eşim beni istemeye geldiğinde, 'kader' dedim oldu. 4 çocuğum var, çok mutluyum. Her evde olan ufak tefek tartışmalar oluyor ama çok mutluyuz." 

Editör: Wan Haber