5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Akköprü İlköğretim Okulu’nun katılımı ile İskele Mahallesi sahilinde temizlik yapıldı. Kampanyaya Çevre Şehircilik İl Müdürü M. Taha Al, Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Akköprü İlköğretim Okulu yöneticileri, belediye personeli ve yüzlerce öğrenci katıldı. Kampanya öncesi konuşan Çevre Şehircilik İl Müdürü Taha Al, derelere ve göle atılan çöplerin doğayı nasıl bir hale getirdiğini gördüklerini aktararak, bu kirliliği de öğrencilere gösterdiklerini belirtti. Al, “Bu öğrenciler de kıvılcım çakmamız çok önemli, onun için bu etkinliği tertip ettik. Belediyemizde katkı sağladı. Akköprü İlköğretim Okulu öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Bu öğrenciler de muhakkak çevre bilinci gelişecek, çünkü görünen şey unutulmuyor. İnşallah bu bilinçle öğrenciler büyüklere örnek olurlar” dedi.


""

Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kent genelinde ki üç bölgede üç temizlik kampanyası düzenlediklerini belirtti. Bozyiğit, “Bunlardan biri Akköprü İlkokulu çevresinde, Kevenli TOKİ’de ve günün son programını sahilde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları, Akköprü İlkokulu yönetimi ve öğrencileriyle gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız hem çevre bilincini aşılamak hemde gölümüzün ne kadar kirletildiğini hep birlikte görmektir. Burada hazır bulunan dalgıçlarımız da göl dibine dalıp çöken pisliklerin neler olduğunu görmüş olacaklar” diye konuştu.


""

Akköprü İlkokulu Müdürü Yakup Alhan ise, “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve belediyemize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın çevre bilincini öğrenmesi için iyi bir program yaptılar. Büyüklerimiz için de umarım güzel bir çalışma olacaktır. Umarım öğrencilerimizde bundan faydalanıllar geleceğe yönelik çevre bilinci gelişmiş öğrenciler yetişir’ diye konuştu. Konuşmalarından yüzlerce kişi göl çevresinde kenetlenerek ‘artık yeter, kirletmeyin’ mesajı verdi. Kampanya çerçevesinde ayrıca üç dalgıç göle dalış yaparak topladıkları çöpleri öğrencilere gösterdi.

Editör: Wan Haber