Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık olarak 177 milyona mal olan tesis, Van'ın 50 yıllık atık su arıtma ihtiyacını karşılayacak. Van için büyük bir öneme sahip olan tesis, aynı zamanda Van Gölü'nü de kirlilikten kurtaracak.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin mega projelerinden biri olan ve 3 yıl önce yapımına başlanan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açılışa hazır. Van Gölü'nün mavi olarak korunmasını sağlayacak devasa tesis, 1 Haziran'da hizmete girecek.

Çevreci ileri biyolojik arıtma, son teknolojik ürünler, koku giderim üniteleri gibi önemli özellikleri bünyesinde barındıran Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yüz ölçümü 3 bin 750 kilometrekareden fazla olan Van Gölü'nü kirlilikten kurtaracak.

Türkiye'nin en iyi tesislerinden biri olan ve son teknoloji donanımıyla yapılan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 1 Haziran'da yapılacak olan görkemli törenle Van halkının hizmetine sunulacak.

Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, yüksek düzeyde azot, fosfor, karbon ve diğer kirleticileri arıtacak şekilde tasarlanırken, Van'ın 50 yıllık atık su arıtma ihtiyacını karşılayacak.

2018 yılından ihalesi yapılan ve yaklaşık 177 milyon TL'lik bir bedelle bitirilen arıtma tesisinin, 700 bin merkez nüfusunu kaldıracak kapasitede olduğunu ifade edildi. Arıtma tesisi ikinci etapla birlikte 1 milyon 50 bin merkez nüfusa yetecek bir tesis olacak. BölgeGazetesi

Editör: Wan Haber