Aralık ayına ilişkin ücret desteği ödemeleri banka hesapları uygulaması üzerinden de alınabilecek. Sistemde IBAN numarası bilgisi eksik yada hatalı olan çalışanların ödemeleri ise PTT aracılığı ile kendilerine yapılacak. Nakdi ücret desteği resmi gazetede yayınlanan ve Cumhurbaşkanı kararı ile 17 Ocak tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılmıştı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin ücret desteği ödemelerinin bugün itibariyle yani 8 Ocak Cuma günü itibariyle başladığını açıkladı. Bugün gerçekleştirilecek ödemeler açısından banka hesapları üzerinden sahiplerine ulaştırılacaktır. Sistemde IBAN bilgisinin eksik yada hatalı olması durumunda vatandaşlara ait ödemelerin PTT Kurumu aracılığı ile yapılmasına karar verildi.

 Bakan Selçuk, koronavirüsü salgını etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla sosyal koruma kalkanı bağlamında faaliyet gösterenleri yani çalışanları ve işverenleri desteklemeye devam ettiklerini dile getirdi.

Yapılan açıklamalardan sonra aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk nakli ücreti desteği ödemelerinin 2 ay daha uzattıklarını da hatırlattı. Bu ödemelerin daha çok koronavirüsü salgınından dolayı temel gereksinimlerini karşılamaya zorlanan vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik bir koruma kalkanı görevini gördüğünü açıkladı.

Daha önce çalışanların sistemdeki IBAN numaralarına bu ödemeli gerçekleştirilecek. Fakat IBAN numarasında herhangi bir hata ya da eksiklik olması söz konusu olursa eğer çalışan kişilerin isimlerine, PTT hesabı olarak PTT kurumunda bu paralar gönderilecek ve kişiler PTT kurumuna başvurarak ücret desteğini alabilirler.

Editör: Wan Haber