Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu, acil çağrı, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi, ilin tanıtımı, gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi, temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi ve bunların denetlenmesini gerçekleştirmek üzere 2014 yılında Van’da kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) web sitesinde yer alan “İHALE İLANLARI” bölümüne çok uzun bir süreden beri ihale ilanları girilmiyor.

Van Valisi M. Emin Bilmez’e bağlı olan ve başında vali yardımcısı Sinan Aslan’ın bulunduğu YİKOB’un web sitesine girenler, kentte YİKOB tarafından yapılan ihaleleri göremiyor. Konuyla alakalı WanHaber’e ulaşan bir iş insanı, diğer tüm büyükşehir illerindeki ihalelere YİKOB’un resmi sayfasında şeffaf bir şekilde ulaşırken, Van’daki YİKOB tarafından yapılan ihalelere web sitesi üzerinden ulaşılmadığını söyledi.

SİTE VAR, İLAN YOK!
2014 yılında Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan ve başında vali yardımcısı Sinan Aslan’ın bulunduğu YİKOB’un resmi web sitesi 2014 yılında kurulmuş fakat uzun bir süreden beri güncellenmemiş. Diğer illerin YİKOB sayfalarında ihale ilanları yayınlanırken, Van’daki YİKOB’un resmi sitesinde ihale ilanlarının neden yayınlanmadığı ise kentte merak konusu oldu.

3-20190806144401.jpg

4-996.jpg

5-739.jpg

6-431.jpg

7-195.jpg

Editör: Wan Haber