ÖTV nedeniyle araba fiyatlarında ciddi manada artış oluşmuş ve tüketicilerde ÖTV indirimi isteği oluşmaktadır.

  • Geçtiğimiz sene yapılan indirim sonrasında araba alım isteklerinde patlama yaşanmaktaydı.
  • Aynı beklenti bu sene içerisinde de devam etmektedir.
  • ÖTV indirimi yapılacak mı? Sıfır ve ikinci el arabalarda ÖTV indirimi yapılacak mı? sorusunu arama motorlarında araştıran kullanıcılar Bu soruların yanıtlarını aramaktadır.
  • Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen özel tüketim vergisi indirimi aracılığı ile araba satışlarında adeta patlama yaşanmıştı. Bu senede (0) ya da ikinci el araçlar ile ilgili ÖTV indirimi olup olmayacağı merak konusu olmaktadır.

İkinci El Araç Fiyatları İner Mi, İkinci El Araba Fiyatı Ne Zaman Düşecek?

Vatandaşlar tarafından gelen yoğun talepler doğrultusunda devletin ikinci el araç fiyatlarındaki ciddi manada meydana gelen artışa bir dur demek amacıyla dış ülkelerden sıfır araçları ithal edip, Özel Tüketim Vergisi’ni de indirip böylelikle Türkiye pazarında piyasaya sunulması ve ikinci el araç fiyatlarının bu şekilde indirilmeye çalışılması talep edilmektedir.

Satış Beklentisi 8 Milyon Araç

İkinci el araç fiyatları sıfır araba fiyatlarında meydana gelen değişimin belirlediğini söyleyen galericiler sitesi genel başkan Yardımcısı “Özellikle de son zamanlarda dövizlerin stabil bir şekilde seyrettiğini görmekteyiz. Bu sebeple sene sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında yükseliş gerçekleşmeyecek, tam tersi sıfır araç markaları Türkiye’de sene sonu indirim kampanyaları düzenleyerek 20.000 TL’ye varan indirimleri uygulayacaklar, bu duruma aslında ikinci el araç piyasasında meydana gelen ciddi manada bir artışın birazcık olsun düşmesine ve kullanıcılarını kendilerini ikinci el araç ara bilimlerinin yolu açılacak” dedi.

Bilindiği gibi ÖTV yani özel tüketim vergisi,  kullanıcıların lüks kategorisine giren mal ya da hizmetleri satın alması ve kullanması şartı ile uygulanmaktadır. Bu nedenle ikinci el araç fiyatlarının Türkiye’de oldukça artık göstermesinden sonra vatandaşlar, devletin;

  • Olaya el atmasını,
  • İkinci el araç fiyatlarını indirmesini,
  • Yabancı ülkelerden sıfır araba ithal etmesini,
  • Özel tüketim vergisi indirimi gerçekleştirmesi

Hususlarında yardım beklemektedir. Önümüzdeki süreçlerde özellikle de 2021 senesine geçiş yaptıktan sonra bakalım yetkililer, nasıl bir politika izleyecekler, vatandaşların hep birlikte bu hususu yakinen takip etmesi gerekir.

Editör: Wan Haber