Araç kiralamada yeni dönem. eskiden araç kiralayan kişi trafik kurallarını ihlal ettiği zaman ceza araç sahibine yazılıyordu. Bu dönem son buldu.

Araç kiralama şirketlerin en büyük mağduriyeti araç kiralayan müşterilerin trafik kuralarına uymadığı zaman kesilen cezayı kedileri vermek zorunda kalıyorlardı. Fakat yeni gelen kurallara göre cezalara artık araç şirketlerine değil aracı kiralayanlara verilecek.

Ege Kiralamacılar Derneği (EKDER) Başkanı Ercüment Çağlarhep şu cümleleri kullandı:

"Eski sistemde yenilen trafik cezaları doğrudan firmalara geliyordu ve firmalarda araç başına yıllık 10 ile 20 bin lira arasında trafik cezası ödemek zorunda kalıyordu. Çünkü bu cezaların çoğunluğu tahsil edilemiyordu. Bu sebeple de adli süreç başlatılıyordu ve icraya kadar gidiyordu. Hal böyle olunca da araç kiralama firmaları çok fazla zarar görüyordu. Biz de Kiralık Araç Bildirim Sistemi'ne (KABİS) kayıtlı olan araçlarda yenen trafik cezalarını, aracı kiralayanların ödemesi için birçok yere başvuruda bulunduk. Ankara Ticaret Odası'nın da girişimleriyle araç kiralamada artık yeni bir düzen oluştu"

Editör: Wan Haber