Grup hükümete ait siteleri hack’leyeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hack’leme haberleri art arda gelirken Anonymous’un hedefinde Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesi de vardı.

Anonymous’ın hack’lediğini duyurduğu sitelerin listesi gittikçe uzuyor. Bu adreslerin bir kısmında iletişimin kısa süreli kesintilerin ardından yeniden sağlandığı belirtiliyor. En dikkat çeken hedefler şimdilik şöyle:

 

mersin.gov.tr

eshot.gov.tr

resmigazete.gov.tr

mam.gov.tr

tccb.gov.tr

istanbul.gov.tr

iem.gov.tr

dsi.gov.tr

akparti.org.tr

ankara.bel.tr

Gebze Teknoloji Enstitüsü’ne de saldıran Anonymous, Türkiye’deki kullanıcıların internet kısıtlanması halinde kullanabileceği VPN bağlantılarını da açıkladı. Son bir haftada Türkiye’de çekilen görüntüler eşliğinde, "Merhaba Türkiye hükümeti. Biz Anonymous’uz. Günlerdir başlarındaki tiranlar hükümetine karşı barış içinde ayaklanan Türkiye’deki kardeşlerimizin maruz kaldıkları saldırılarını dehşet içinde izliyoruz" ifadeleriyle başlayan videoda Anonymous, "Türk hükümetine ait her türlü internet ve iletişim varlığına saldıracağını" ilan ediyor. Videoda, "Siz, onlara karşı işlediğiniz suçlarla ilgili bilgiyi bastırmak için sosyal medyayı ve halkınızın diğer iletişim kanallarını sansürlediniz. Şimdi Anonymous da sizi kapatacak ve kendi halkınız size iktidar uyarısı yapacak" deniliyor.

Editör: Wan Haber