Ankara'da Taksim Gezi Parkı'na destek eylemlerinde gergin anlar yaşanıyor. Kuğulu Park'tan Kızılay'a gitmeye çalışan yaklaşık 3 bin kişilik gösterici grupla polis, Kennedy Caddesi üzerinde karşı karşıya geldi.

Polis, göstericilerle ABD Büyükelçiliği, Meclis ve bakanlıklar arasında barikat kurarken, grup TOMA’ların caddeden ayrılmasını talep etti.

2 TOMA aracıyla eylemci grup arasında yaklaşık 300 metrelik bir mesafe oluştu ve göstericiler sloganlar eşliğinde polise havai fişek ve sis boması attı.

Aynı zamanda TOMA'ların üzerine çıkan ve Türk bayrağı asan göstericiler olduğu görülürken, bir TOMA'nın etrafı tamamen eylemciler tarafından sarıldı. Bir süre beklemede kalan polis, saat 01.20 sıralarında gruba müdahale etti...

TOMA'NIN ÖNÜNE YATTI

Bu arada Kızılay'da ilginç görüntüler de yaşandı.Eylemciler arasından ayrılan 2 vatandaş polislerin üzerine doğru yürüdü. Ellerini havaya kaldıran ve birisinde şemsiye olduğu görülen 2 kişinin üzerine bu sırada TOMA'lardan tazyikli su sıkıldı. Eylemcilerden birisi yere yatarak TOMA'nın eylemci grubun üzerine gitmesine engel olmaya çalıştı.

İLK MÜDAHALE

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 12. gününde gösterilerin adresi İstanbul'da Taksim ve Gazi Mahallesi ile Ankara'da Kuğulu Park ve Kızılay Meydanı'ydı...

Taksim ve Kuğulu Park'ta bayram havası egemenken, Ankara Kızılay'da polisin ilk müdahalesi saat 22.20 sularında oldu. 5 bin kişilik bir grup, Tunalı Hilmi Caddesi'nden, emniyetin gösterilere izin vermeyeceğini açıkladığı Kızılay'a yürümek istedi. Polis, iki kez dağılmaları yönünde uyardığı gruba müdahale etti.

Tazyikli su ve biber gazıyla dağıtılan grup ara sokaklara kaçarken, polis göstericilerin kurduğu barikatı yıktı.

""

""

""

*İnternethaber

Editör: Wan Haber