Çeyrek altın fiyatı bugün 195 liraya yükseldi. Canlı altın fiyatları ve 1 Mart 2016 altın yorumları haberimizde.

Altın fiyatları bugün son dakika gelişmeleriyle güne başladı. 
Kapalıçarşı'dan gelen en son canlı altın fiyatı verilerine göre, altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle 119,02 liraya yükselerek tarihi zirvesini gördü. Çeyrek altın fiyatı 195 lira, cumhuriyet altın fiyatı bugün 790 lira. 

ALTIN FİYATLARI BUGÜN SON DURUM

Altının gram fiyatı, bu sabah saatlerinde Asya piyasalarında ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 119,02 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda 117.60 lira seviyelerinde dengelendi. 11 Şubat'ta 118,92 lira ile tarihi zirvesini gören altının gram fiyatı, dün günü yüzde 0,38 artışla 118,11 liradan tamamlamıştı.

ALTIN YORUMLARI BUGÜN NE BEKLENİYOR?

Analistler, güvenli liman olarak görülen altının, dolar endeksindeki yükselişe karşın hala sağlam duruş sergilediğini belirterek, fiyatların yükseliş eğiliminin dikkati çektiğini kaydediyor. Küresel piyasalarda para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve jeopolitik tedirginliklerin altın fiyatlarını desteklemeye devam ettiğini ifade eden analistler, yurt içinde ise döviz kurlarının bugünkü düşüş eğiliminin altının gram fiyatının yükselişini sınırladığını dile getiriyor.
Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında 1.249 dolara kadar çıkmasının ardından şu dakikalarda 1.240 doların hemen üzerinde alıcı buluyor. Teknik olarak altının onsunda 1.210 doların destek, 1.250 - 1.255 dolar bandının ise önemli direnç seviyeleri olarak takip edileceğini dile getiren analistler, altının gram fiyatında ise 116 seviyesinin destek konumuna geldiğini, bugün ABD'de açıklanacak imalat verilerinin takip edileceğini ifade ediyor.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI 1 MART 2016 

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 liradan, Cumhuriyet altını ise 790 liradan satılıyor.

Editör: Wan Haber