Son dönemin en önemli düşüşlerinden birini yaşayan altının gram fiyatı 81 liraya kadar geriledi. Altına talep artınca kuyumcular istekleri karşılayamaz hale geldi.Altın fiyatlarında son durum nedir ? herkes bu sorunun cevabını merak ediyor.

Kuyumcular talebin artmasıyla çeyrek, yarım, tam altın isteyen müşterilere cevap veremedi.

Adana Kuyumcular başkanı yaptığı açıklamada Altın fiyatlarının petrol endeksli olduğunu,  petrol ile alakalı olarak fiyatların günden güne eridiğini ve erimenin devam edeceğini belirtti.

Düşüş nedeniyle vatandaşların yatırım amaçlı altına adeta hücum ettiğini dile getiren Başman, "Normalde bu dönemde iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak kadar elimizde ürün olurdu ancak altın fiyatlarının ani düşüşü, vatandaşların aşırı ilgi göstermesine neden oldu. Piyasa, ani talep karşısında ne yapacağını bilemedi ve şu an kuyumcu piyasasında birçok ürün bulunamamakta" diye konuştu.

En çok talebin çeyrek, yarım ve tam altına gösterildiğine dikkati çeken Başman, şunları kaydetti:

"Normalde 2015'e girmeye az kaldığı için darphane, piyasaya fazla ürün vermez. Kuyumcular da ellerindeki eski basım altınları eritebilmek için darphaneye çok az oranlarda altın sipariş eder. Ancak vatandaşın birden altına ve özellikle çeyrek altına yüklenmesiyle herkes kilitlendi. Piyasada şu an çeyrek, yarım ve tam altın neredeyse tükendi. Darphaneden de istenilen miktarda altın gelmeyince piyasa, toptancıların eline kaldı diyebilirim. Toptancılar da kilogram başına aldığı kar miktarını artırınca normal piyasada 135 lira görünen çeyrek altın, kuyumcularda 140-145 liraya satılmaya başladı."

Altın fiyatlarında son durum ne olacak ? Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? altın fiyatları hakkında uzman görüşü, altına yatırım yapılır mı ? sonraki konu başlığımız uzman görüşleriyle bu yönde olacaktır.

Editör: Wan Haber