Kuyumculuk sektörünü canlandırmak adına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı olan Mehmet Ali Akben, ‘'İşçilik gerektiren takı, ziynet ve mücevher ürünlerinde kredi kartına 4 taksit olanağı getirecek bir düzenleme yapacağız'' ifadelerini kullandı.

''4 TAKSİT YAPILABİLİYOR''

Mehmet Ali Akben'in yaptığı açıklamada 2018 yılının ağustos ayı öncesine kadar bireysek kredi kartları ile altın satışlarında 4 taksit yapılabildiğini hatırlattı.

2018 yılının Ağustos ayında yapılan düzenleme ile kuyumculuk alanına kredi kartlarına taksit olanağını kaldırdıklarını hatırlatan Akben, kuyumculuk sektöründe yeni bir düzenleme olacağını ifade etti.

Kuyumculuk sektöründe işleri canlandırmak adına Mehmet Ali Akben, işçilik gerektiren takı, mücevher ve ziynet ürünlerinde kredi kartına 4 taksit olanağı getireceklerini dile getirdi.

Külçe altın, gram altın, çeyrek altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacağının da vurgusunu yapan Mehmet Ali Akben, yeni düzenleme ile hem tüketicilerin hem de sektörde olanlar için yararlı olacağını dile getirdi. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber