Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR, Türksat ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Şanlıurfa'da da hizmet vermeye başladı. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katıldı.
SGK ve İŞKUR kurumlarının her türlü mevzuatına ilişkin çağrıların karşılandığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nin açılışına Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, SGK Başkanı Fatih Acar, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar ile Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan katıldı.
Törende konuşan Bakan Çelik, "Şanlıurfa'ya hizmet vermeye devam ediyoruz. İlimizi her ziyaretimizde elimiz boş gelmiyor, vatandaşımızın bir sorununu daha çözüyoruz. Şimdi de açılışını gerçekleştirdiğimiz iletişim merkezimiz Alo 170 ile 200 kardeşimize iş imkanı sunuyoruz. Bu merkezde çalışma hayatı ile ilgili her konuya cevap veriyor, çözüm buluyoruz. Merkezimiz sayesinde tüm Türkiye'yi Şanlıurfa'ya taşıdık. Alo 170 bize göre hak arama hattı. Vatandaşımızın sorunlarını çözdüğü önemli bir adres. Merkezimize gelen milyonlarca çağrı verdiğimiz bu hizmetin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor" dedi.
200 kişinin görev yapacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nde çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, başvuru ve talepler etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulacak.
(MUD-CC-Y)

20.02.2013 18:02:53 TSI

Editör: Wan Haber