3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti Kasten insan öldürme ve suça iştiraklerinden dolayı kamu davası açılmış olsa da tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan’a Kasten Yaralama Sonucu Adam öldürmeye sebep olmadan 13 yıl takdir indirimleri sonucunda 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına,

 

Sivil tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ölüme neden olma suçundan 8’er yıl hapis cezası ile cezalandırılması, cezanın takdir indirimleri ile 6 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına, Ebubekir Harlar’ın kasten yaralama dan ölüme sebep vermeden 8 yıl hapis cezası ile çarptırılması, yarı oranında indirimi ile 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükümle birlikte tahliyesine
Tutuksuz yargılanan polis memurları Yalçın Akbulut’a 12 yıl, 10 ay hapis cezası ve tutuklanmasına, hapis cezası ile cezalandırılmasına, Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin beraatına karar verildi.

Karar sonrasında salonda bulunanlar karara tepki gösterdi ve salonda slogan attılar. Duruşma salonu karıştı.


KARAR SONRASINDA KARIŞIKLIK ÇIKTI 
Kararın açıklanmasından sonra salonda bulunanlar, karara tepki gösterdi ve slogan atmaya başladı. Duruşma salonu dışına da taşan tepkilere polis müdahale etti.

 

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre, Ankara'da Kızılay Güvenpark'ta toplanan yaklaşık 100 kişilik grup davayı eleştiren bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra toplu olarak yürümek isteyen kalabalık çevik kuvvet ekiplerinin engeliyle karşılaştı.


Polis anonslarla gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grubun dağılmaması üzerine de çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. DHA, olaylarda 13 kişinin gözaltına alındığını belirtti.


İstanbul Kadıköy'de de mahkeme kararını protesto için sokaklara çıkan gruba polis yine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edip 10'a yakın kişiyi gözaltına aldı. Göstericiler polise havai fişekle karşılık verdi.


Ali İsmail Korkmaz davasının sonucu Eskişehir, Artvin, İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Kocaeli ve Çanakkale'de de protesto edildi.


Birgün gazetesi internet sitesi, İzmir'de polisin Gündoğdu Meydanı'nın önünü kapattığını bunun üzerine göstericilerin polis barikatı önünde oturma eylemi düzenlediklerini aktardı.


Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ali İsmail Korkmaz davasında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istenen Mevlüt Saldoğan'ı 'kasten yaralama ile ölüme sebebiyet vermekten' suçlu bulup iyi niyet indirimine gitti. Saldoğan'a 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.


Emel Korkmaz: 'Lanet olsun böyle adalete'


Tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanmasına karar verildi. Akbulut'un cezası indirimle beraber 10 yıl olarak belirlendi.


Polis memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise delil yetersizliğinden beraat etti.


Sivil sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e 'yaralama suçundan' 8'er yıl hapis cezası verilirken cezaları yine iyi hal nedeniyle 6'şar yıl 8'er aya indirildi.


Ebubekir Harlar'un 6 yıl 8 ay hapis cezası da 'suç yardım düzeyinde' olduğundan 3 yıl 4 aya indirildi.
Harlar, tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliye edildi.


Mahkeme kararının açıklanmasından sonra Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Lanet olsun böyle adalete" sözleriyle dava sonucuna tepki gösterdi.


Kanal D Ana Haber'e de konuşan Emel Korkmaz, "Benim beklediğim karar bu değildi. Bu kararı verenler yataklarında rahat uyuyabilecekler mi?" dedi.

Editör: Wan Haber