Basın mensupları ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Önümüzdeki 1 senenin bugün yaşananların meyvesini toplayacağı iyi ve başarılı bir sene olacağını kaydeden Albayrak, ‘'Türkiye tarihi bir sene etkin ve başarılı bir şekilde yönetti'' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin faiz indirimi sürecine girdiğini belirten Albayrak, ‘'Kamu bankaları bu haftadan itibaren başta olmak üzere kredi faizlerinde indirim göreceğiz. Ayrıca özel bankalarda da kredi faiz indirimi hareketlenmeleri görüyoruz.'' Dedi.

209 senesinin sonunda enflasyonun yüzde 15,9 hedefinin altında olacağını aktaran Berat Albayrak, ‘'Merkez Bankası yedek akçesinin hazineye aktarılmasının para basma ile alakası yok. Vergi ve prim borçlarının yapılandırma talepleri alıyoruz. Farklı dönemlerde farklı gereksinimlere uygun adımlar atılabilir.'' Dedi.

Türkiye'nin olumsuz süreci püskürttüğünü ve bağışıklık sisteminin 1 sene öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye olduğunu kaydeden Berat Albayrak, ‘'Haziran ayında ilk defa cari açık fazla verilecek. Türkiye'nin bütçe ve tüm farklı ekonomik hedefleri bakımından senenin ikinci yarısı daha pozitif olacak. Ayrıca Türkiye kıdem tazminatı konusunda da adım atmalı. Türkiye'nin bu senenin dönüştürecek bir reform olacak.'' İfadelerine yer verdi.

Spesifik bir ÖTV artışı çalışmasının şu anda olmadığını ve Türkiye'nin büyüme 2019 hedefine yakın olduğunu aktaran Albayrak, ‘'ABD yaptırımları konusunda baskı minimize oldu. Açıklamalar bu zamanın daha pozitif cereyan ettiğini belli ediliyor. Sonbaharda bir vergi reformu çalışması olacak. Vergide de adaleti daha çok iyileştirecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz.'' Dedi.

Ayrıca Berat Albayrak, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına sıcak bakmadığını belirtti. (HÜR HABER)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündeme ilişkin değerlendirmelere bulundu.

Bakan Albayrak, "Türkiye son 1 yılda çok güçlü bir politika başarısı ortaya koydu, reform niteliğinde bir yılı geride bıraktı." dedi.

Albayrak, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de faizlerde düşüş trendi olacağını göreceğiz. Kamu bankalarında bunu daha kısa sürede izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

"Ekonomi çok daha pozitif döneme girecek"

Enflasyonu yıl sonunda YEP'teki hedefin altında kapatacaklarını ifade eden Albayrak, "Ekonomi yılın ikinci yarısında çok daha pozitif döneme girecek." diye konuştu.

"Türkiye'ye güvenen yatırımcı kazandı"

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Mayıstan bu yana 10 milyar dolardan fazla yabancı yatırımcı girişi var. Türkiye'ye güvenen yatırımcı kazandı." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek"

Albayrak, Türkiye ekonomisinin bu yıl pozitif büyüyeceğini ve yıl sonu hedefine yakınsayacak bir büyüme beklediğini belirtti.

Konut sektörünü yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Albayrak, "Bugün itibarıyla sıkıntı oluşturan bir resim olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"Türkiye, Doğu Akdeniz'de çok önemli adımlar atıyor"

Albayrak, Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarına ilişkin,"Türkiye, Doğu Akdeniz'de çok önemli adımlar atıyor. İnşallah olumlu haberleri de yakında duyarız." diye konuştu.

Bakan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bağışıklık sistemini, altyapısını çok daha güçlü inşa etmiş bir Türkiye var artık. Spekülatif adım atanların 100 kere düşünmesi gereken bir sürece giriyoruz." (AA)

Editör: Wan Haber