Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifasıyla yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun atandığını açıklamıştı.

Bakanlıkta devir teslim töreni yapıldı.

Soruları kabul etmeyen Ala, devir teslim sırasında şöyle konuştu:

Ala: Görevi bana veren Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum

“Bugünü bize bahşeden yüce Allah’a şükürler olsun. Benim ilk önce bu göreve bana tevdi eden sayın Cumhurbaşkanı’na sayın Başbakan’a teşekkür ediyorum.

“Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşarıma müteşşekirim. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum.

“Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM’ye, TBMM üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

“Türkiye gibi zaman zaman sistemine darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkerlerde meclisin desteği her şeyden önemlidir.

“Bu süreç içerisinde Türkiye’nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatına teşekkür ediyorum.

“Bunların tamamının içinden çıktığı azizi milletimize ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren bu milletin bu ülkenin en kıymetli dayanağı olan meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum.

“Bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum.

Soylu: Demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21. asrın özetidir

Süleyman Soylu ise şu ifadeleri kullandı:

”Hukukun üstünlüğünden ve işleyen hukuk sisteminden hiçbir dakika ayrılmayan Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21. asrın özetidir.

“Hukuk demokrasi ve vatan… Bugün buradayız 24 saat sonra vatanımızın milletimizin bize emanet ettiği başka bir görevdeyiz. Türkiye ve etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir.

“14 yıllık AK Parti iktidarında hedefinden sapmaz bir irade ile bu mücadele devam etmiştir ve devam edecektir. Bir taraftan PKK bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye’nin büyüme özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihte yerini alacaktır.

“15 Temmuz milletimiz için coğrafyamız için milat. Demokraside milletleşmenin ne olduğunu bir kez daha 15 Temmuz’da bu aziz millet bütün dünyaya gösterdi. Vatan duygusunun ne olduğunu aziz milletimiz bütün dünyaya gösterdi.

“Attığımız her adım yaptığımız her iş bir taraftan onların ruhaniyetini incitmeyecek onların ruhaniyetiyle bizleri sürekli olarak bir arada tutacak. Türkiye bu beladan bu alçaklıktan kurtulacaktır. Bu İçişleri Bakanlığının kendine ait yürüttüğü bir tasarraf değildir.

“Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin politikası. Burada büyük bir sorumluluğun görev yaptığı dönem içerisinde hukuk çizgini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz mesai arkadaşımız Anadolu’nun güzel evladı Efkan Bey’den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktur.

“Hep duamız şu olmuştur Allah alnı açıklıkla görev almak ve devretmek nasip etsin. Ben de kıymetli bakanımıza ortaya koymuş olduğu kararlılık feraset için çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.”

İMCTV

Editör: Wan Haber