Başkale’de partilerinin ilçe başkanlığını açan Kayatürk ve Aras, ardından Ertoşi Aşiret Lideri İskender Ertuş’un bürosu başta olmak üzere bir süre esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından AK Parti İlçe Başkanı Ejder Yağızer ve yardımcısı İsmet Mühürcü ile birlikte BDP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Kayatürk ve Aras, burada KCK operasyonu kapsamında tahliye olan Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler ve BDP eski İlçe Başkanı Derviş Polat ile bir süre görüştü. 30 yıldır süren kanlı süreçte çok büyük bedeller verildiğini ifade eden İhsan Güler, “Sayın Başbakan Erdoğan’ın bu son süreçteki tutumunu çok olumlu buluyoruz. Bu kan ve gözyaşının bitmesi gerekiyor. Biz Türk ve Kürt gençlerinin artık ölmesini istemiyoruz. Biz BDP olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Elimizi değil artık tüm bedenimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

""


AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, Kürtçe yaptığı açıklamada, parti olarak Bekir Kaya, İhsan Güler ve 8 arkadaşının tutuklanmasına tepki gösterdiklerini hatırlatarak, “Biz seçilmiş insanların bu şekil bir muameleye karşı bırakılmasını tasvip etmedik. Biz artık gelinen şu aşamada dağlarımızda ve şehirlerimizde kan akmasını istemiyoruz. İnanıyoruz ki barış bu topraklara gelecek ve bu sorunlar bitecek. Biz siyaset olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. 

""


Kayatürk ise, “Bu topraklara barışı ve huzuru getirmemiz lazım, çünkü bütün Türkiye kaybediyor. Türkiye’nin tüm enerjisi gitti. En çokta bu bölgede yitip giden 40 bin insanımızın yanında 350-400 milyar dolarımız gitti. Artık bu sorunun çözülmesi lazım” diye konuştu.
Kayatürk ve yanındaki heyet, Kaymakam Murat Büyükköse’yi de ziyaret ettikten sonra Başkale’den ayrıldı.

""

""

Editör: Wan Haber