Van’ın Erciş Belediyesi önünde kurulan yardım çadırında “Dün Erciş Van’a, Bugün Hama Humus Şam’a” sloganıyla Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın start alması nedeniyle düzenlenen törene Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, Erciş Gençlik Kolları Başkanı Necati Albayrak, AK Partili belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilçe olarak depremde çok büyük acılar yaşadıklarını anımsatarak, acıları yakından bildiklerini söyledi. Yardımların önemine de değinen Arapoğlu, “Bizler depremde çok büyük acılar yaşadık. Şunu gördük, depremde herkes bize yardım elini uzattı. Bizler de Suriye’deki kardeşlerimiz için yardım elini uzatmamız gerekiyor. Hakikaten çok büyük acılar yaşıyorlar. Buradaki kardeşlerimizin acılarını kalbimizde hissediyoruz. Görüyoruz her gün televizyonlarda bu acıları, bu travmayı izliyoruz. Bu travma ile ilgili gençlik kollarımız geçen gün bir kesit sundular. Gözyaşlarımızı tutamadık. O çocukların halini, bombalar altında ezilenlerin feryatlarını görünce buna dayanmak, tahammül etmek mümkün değildir. Gençlik kollarımız bu duyarlılığı gösterdi. Böyle bir yardım çadırı kurarak bizlere de yardım elimizi uzatmamızı sağladı. Suriyeli kardeşlerimizden iki yıl içerisinde 200 bin insan şu anda Türkiye’de sığınmacı olarak bulunuyor. Yaklaşık 70 bin resmi ifadeler göre insan da hayatını kaybetmiş. Bu anlamlı kampanyayı ilçemizde başlatan gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Erciş Belediyesi olarak ilk etapta 100 koli gıda, 100 torba un, 200 adet battaniye katkısında bulunacağız. İlçe halkımızın da bu duyarlılığı göstermesini rica ediyorum. Hepimiz elbirliğiyle kamyonları, TIR’ları yükleyelim, gönül rahatlığı ve huzur içerisinde kardeşlerimize ulaştıralım” dedi.

 

""
AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral da, iç savaşın yaşandığı Suriye’ye AK Parti ilçe teşkilatı olarak yardım elini uzattıklarını belirtti.
AK Parti Erciş Gençlik Kolları Başkanı Necati Albayrak ise, 24 aydır Suriye’de süren bir iç savaş yaşandığını belirterek, “Dün muhacir olan bizlerdik, bugün ise onlar. Bugün onların acılarını yaşamak zorundayız. Onlara bu anlamda yardımcı olmak zorundayız. Kardeşlik sırası biz de. Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Daha sonra çadıra ilk yardımı 15 koli gıda ve giyim malzemesiyle Mustafa Albayrak isimli esnaf yaptı.

Editör: Wan Haber