Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki AK Parti Van İl Başkan yardımcıları Abdullahat Arvas ve İrfan Teke ile Merkez İlçe Başkanı Abdulmenaf Keyifli ile AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı’na katıldı. Vatandaşların, partililerin ve muhtarların bulunduğu toplantıda konuşan Mustafa Bilici, depremi artık gündemlerinden çıkarmak istediklerini söyledi. Bilici, “23 Ekim’deki deprem Erciş’i, 9 Kasım tarihindeki ise Van’ı sarstı. Bundan dolayı birçok vatandaşlarımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun” dedi.


Çözüm sürecine de değinen Bilici, “Sayın Başbakanımız büyük bir risk alarak çözüm sürecini başlattı. Şu an çok olumlu bir şekilde süreç devam ediyor. Biz inanıyoruz ki bu samimiyetle ihlâsla yolumuza devam edeceğiz. Sizlerin ve toplumun desteğiyle çok güzel sonuçlar alacağız. Artık bölgemiz normalleşme sürecine girecek ve bölgede yatırımlar artacak” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan’ın Van ve ilçelerine olan ilgisinden de bahseden Bilici, “Sayın Başbakanımız, Erciş ile ilgili bir sorun ve bir problemi götürdüğümüz zaman hiç sormadan ve sorgulamadan ‘evet’ diyerek gerekli talimatları verdiğini gördük. Kabinede bulunan bütün bakanların da Erciş’e bakış açısı aynı. Erciş’imiz her şeye layıktır ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Deprem sonrası Erciş’te 5 bin kalıcı konut tamamlandı. Bu konutların çoğuna vatandaşlarımız yerleşti ve yerleşmeye de devam ediyor. Erciş Devlet Hastanesi’nin 150 yatak olan kapasitesi 200’e çıkarıldı. Modern okullar ve modern yurtlar hız kesmeden yapılmaya devam ediyor. Hükümetimiz, milletvekili arkadaşlarım ve teşkilatımızla birlikte Van’ın her diyarını güzelleştirmek için elimizden gelen ne varsa yapmaya özen gösteriyoruz. Böylelikle İnşallah her geçen gün bir adım daha gelişip, bir adım daha büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber