Gece saatlerinde Van’a gelen Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile Veli Karataş’tan oluşan heyet, kahvaltı sonrasında kara yolu ile Van'dan Hakkari'ye hareket etti.


Can Peker, gittikleri tüm yerlerde sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, üniversiteler, halkla ve esnafla görüştüklerini söyledi. Ziyaretleri sırasında şehit ve gazi aileleri ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Peker, hepsinin bu mücadelenin, bu savaşın bitmesini istediğini ve Türkiye’nin feraha kavuşmasını istediğini söyledi.


""

Sibel Eraslan ise, Elazığ ve Malatya’da başlanan ziyaretlerin Hakkari ve Van’la devam ettiğini belirtti. Barışın tüm insanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Eraslan, “Akan kan dursun, savaş bitsin, gözyaşları dinsin diyoruz. Bu önemli istekler sadece heyetin istekleri değil, hepimizin, tüm Türkiye’nin isteğidir. İnşallah bu selamlaşmalar, görüşmeler, heyetin dinlediği kişiler, Türkiye’nin geleceğine çok olumlu katkılar sunacak. Bu umutla, bu inançla yoldayız” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından heyet kara yoluyla Hakkari’ye geçti.

Editör: Wan Haber