AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Reyhanlı ilçesinde Suriye kaynaklı olduğu tespit edilen bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye’nin huzurunu, istikrarını ve çözüm sürecini alabora etmeye çalışanlara bu milletin geçit vermeyeceğini dile getiren Aras, “Türkiye’nin her alanda istikrarı yakalayan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen bir ülke konuma gelmesini ve bir de en önemlisi son çözüm süreciyle büyük bir sorunu da aşıyor olmasını hazmetmeyenler, maalesef kalleşçe bir tezgah düzenleyerek masum vatandaşlarımız üzerinden huzurumuzu ve istikrarımızı sarsmaya çalışmışlardır.

Öncelikle Reyhanlı’da yitirdiğimiz 46 canımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, milletimize baş sağlığı diliyor, yaralı olan 140 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Reyhanlı ilçemizde gerçekleştirilen bombalı saldırının arkasında kanlı Suriye rejimine hizmet eden bir örgüt olduğu tespit edildikten sonra olayla ilgili gerekli tüm çalışmalar hızla yürütülürken, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi yine aklı selim ve soğukkanlı bir tutumla ve milletimizin sağduyusuyla bu kirli tezgahın da üstesinden gelinecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı bizim canımızdır. Yitirdiklerimiz de bizim etimiz tırnağımızdır. Bu durum canımızı acıtsa da Türkiye’nin hassasiyetlerini kaşındırmaya yetmeyecektir. AK Parti hükümetimiz, milletimizle birlikte bu çirkin oyuna gelmeyecek, ama yabana da atmayacak ve gerekeni zamanı geldiğinde mutlaka yapacaktır. Ancak şu an hepimize düşen uyanık olmak, kimsenin kirli oyununa gelmemek, sıcağı sıcağına fevri değil, soğukkanlı ve aklıselim davranmaktır. Bu yönde milletimizle birlikte geçmişte birçok sınavdan geçtik, birçok emareler atlattık ve şimdi bir sınavından daha geçerken, inanıyoruz ki inşallah bunu da atlatacağız” dedi.

Editör: Wan Haber