Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da koronavirüs vakaları hızlı bir şekilde artış gösterirken AK Parti Van İl Başkanlığı harekete geçti. Kentin çeşitli noktalarına asılan pankartlarda koronavirüse karşı uyarı mesajları yer aldı.

"VİRÜS BELASINDAN HER FERDİMİZİN FEDAKARLIĞI İLE KURTULACAĞIZ"

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kovid-19 salgını ile mücadelede devletin ve hükümetin dünyaya örnek olacak çalışmalar ortaya koyduğunda dikkat çekerken "İl Başkanlığı olarak bizler de partimiz adına hazırladığımız afişleri şehrin çeşitli noktalarına asarak vatandaşlarımızı temizlik, hijyen, maske ve mesafe konularında daha dikkatli olmalarını istedik. Hastalığa yakalanma riski iz kadar, hastalığı bulaştırma durumumuz da var. Bu konuda özellikle vicdani rahatsızlık yaşamamak adına çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah en kısa süre içerisinde bu virüs belasından her ferdimizin fedakarlığı ile kurtulacağız" dedi.

MÜCADELEYE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ise, salgınla mücadelede tedbirlerin önemine dikkat çekerken, Kovid-19 salgını ile hep beraber başa çıkabiliriz. Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tedbirlere toplu şekilde uyarsak Türkiye olarak pandemi sürecini el ele atlatabiliriz. Bizler de AK Gençlik olarak Vanlı hemşehrilerimizi maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet ediyoruz. Kentin bir çok noktasında hazırladığımız görsellerle bu mücadeleye katkı sağlamayı hedefledik." şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber