Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yerel seçimlere yönelik 81 il masaya yatırıldı. 

"AYNI BAŞKANLARLA YOLA DEVAM" 

Tek tek illerden gelen anketlerin değerlendirildiği toplantıda Antalya, İzmir, Eskişehir ve Diyarbakır'ın alınmasına yönelik özel çalışma yapılması kararlaştırıldı. İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya ve Samsun gibi illerde oyların yüksek olduğunun bilgisinin verildiği toplantıda İzmir'de ise CHP ile aradaki fark 8 puan olarak belirtildi. Toplantıda Kayseri, Konya ve Şanlıurfa gibi illerde mevcut başkanlarla yola devam edilebileceği üzerinde duruldu. Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan ve yaklaşık 6,5 saat süren MYK'da yerel seçim hazırlıkları değerlendirildi. 

İZMİR'İ İSTİYORLAR 

Toplantıda 81 ile yönelik yapılan anketler ve mevcut belediye başkanlarının karneleri tek tek ele alındı. Ak Parti yönetimi hem teşkilata hem de vatandaşa mevcut belediye başkanlarının başarısına ve eksikliklerine yönelik yaptırdığı araştırmaları da masaya yatırdı. İzmir ve Diyarbakır'da ise seçimlere yönelik özel çalışma yapılması benimsendi. İstanbul Kadıköy ve Ankara Çankaya için daha çok çalışma yapılacak. 

"21 BÜYÜKŞEHİR BANKO" 

Milliyet'in haberine göre, AK Parti'nin 81 il ve büyük ilçelerinde yaptırdığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. AK Parti, 21 büyükşehiri banko kazanıyor. BDP, Diyarbakır'da AK Parti'ye 3 kat fark atıyor. İzmir'de CHP açık ara önde ama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte AK Parti yarışa ortak olabiliyor. CHP ve MHP'nin güçlü olduğu Mersin'de AK Parti'ye ipi göğüsletecek aday olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın adı çıktı. Hatay'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ordu'da ise eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in adları önde görünüyor. 

"KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?" 

Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında yüz binden fazla insanın katılımıyla 81 ilde yaptırılan anketin sonuçları masaya yatırıldı. Mevcut belediye başkanları ile isim belirtmeden "Kimi görmek istersiniz?" sorusunun yöneltildiği anket üzerine uzun süren değerlendirmeler yapıldı.

Editör: Wan Haber