WanHaber.com - ÖZEL

Siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ye vermeleri gerekiyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi. 81 ilin listeleri YSK'ya teslim edilirken en çok dikkat çeken il ise Van oldu.

İşte AK Parti'nin Van Milletvekili Adayları:

1- Osman Nuri GÜLAÇAR
1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini aynı ilde bitirdi. İmam-hatip lisesinden mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 

Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Bölge’de Kanaat Önderi olarak tanınan Osman Nuri Gülaçar, 28 yıl imam-hatip olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterdi. Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Van Büyükşeir Belediye Başkan adayı olan Gülaçar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2- İrfan KARTAL
1949 Van doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Yüksek öğrenimini 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi (ADMM) İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Eczacı Semra Kartal'ın eşi olan İrfan Kartal, 13,14,15 ve 16. dönem Van Milletvekilliği ve TBMM Başkanlığı yapmış olan Kinyas Kartal'ın öz yeğenidir. 1973 yılından beri bir çok sivil toplum kuruluşunda yer alan Kartal, Akil İnsanlar Grubu'nun Van temsilciliği görevinde bulundu. 2 çocuk babasıdır.

3- Abdulahat ARVAS
1969 yılında Van"ın Erciş ilçesinde doğdu. İlköğretimini Erciş"in Yukarı Işıklı köyünde orta ve lise öğretimini ise Van İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Bölgede bulunan Arapça eğitim medreselerinde okuduktan sonra merkezde bir süre Kuran Kursu öğretmenliği ve İmamlık vazifesinin ardından, özel şirketlerde idari ve mali işlerde sorumlu yöneticilik görevinde bulundu. 

Sosyal bilimler, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu ve İktisat fakültelerinde ki eğitiminden sonra kısa dönem askerlikle vatani görevini tamamladı. 

Yurtdışında Petrokimya ve Ekonomi üzerine bir süre eğitim aldıktan sonra, 1999 yılında aktif ticarete atılarak ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulundu.

2001 yılında Van Organize Sanayi Bölgesinde 7.500 m2 kapalı olmak üzere toplam 21.000 m2 üzerine bir fabrika kurdu. 

2007 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde Aynı üretim dalları üzerine yeni bir fabrika daha kurdu. 

2009 yılında ise Van"da madencilik konusunda ilk adımı atarak ileri teknoloji ile (elmas uçlu sulu sayalama sistem) blok Mermer kesmeyle, ocak işletme faaliyetine başladı. 

Ayrıca MÜSİAD Van Şube Başkanlığını, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimin de Disiplin Kurulu üyeliğini, Van Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinde ise kurul üyeliğini, Van Valiliği Mikro Kredi üyeliğinin yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek ve vakıflarında aktif çalışmalarını sürdürmekte, yabancı dil olarak ta Arapça ve Farsçayı biliyor. Evli ve 3 çocuk babası. 

4- Ebubekir KAÇMAZ
Eğitimci, öğretmen

5- Gülşen ORHAN
Gülşen Orhan (d. 12 Aralık 1970, Bahçesaray, Van Türkiye) Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23 ve 24'üncü dönem Van Milletvekiliği'ni yaptı. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi bölümünden mezun oldu. Dul ve 1 Çocuk annesi olan Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan'ın kızıdır. A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin arkeoloji bölümü mezunu olan Gülşen Orhan, genç yaşta meclise giren isimlerden biri olmuş ve Van'ın ilk kırmızı plaka alan vekillerinden birisi olmuştu.
 

6- Yılmaz KILIÇ
1975’te Çiçekli’de doğdu. 2004’ten sonra 2 dönem boyunca Çiçekli Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 18 yaşında siyasete Doğruyol Partisi’nde girdi. 22 yaşında Demokrat Türkiye Partisi Edremit ilçe başkanlığı yaptı. Çiçekli 94’de belde olunca aday oldu ve aday olduğunda 24 yaşındaydı, 24 yaşında olduğu için mali idarelerde seçilme yaşı 25 olduğundan dolayı geri çekildip, 5 yıl ticarete atıldı. 2004’te AK Parti’den aday dayı oldu, vermediler. CHP’ye geçip Van Milletvekili Mehmet Kartal Beyin daveti üzerine Çiçekli Belde Belediye Başkanlığına aday oldu ve 1. olarak seçimden çıktı.

7- Bilal Emre YÖRÜK
1974 yılında Van ilinde doğdu, ilk, orta ve lise öğrenimini Van ilinde tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsünde 2007 yılında Yüksek Lisansını tamamladı. Haziran 1998 yılında KOSGEB İdaresi Başkanlığı Van İl Müdürlüğünde göre başladıktan sonra, 2001 yılından bu yana KOSGEB Van İl Müdürlüğü görevini yürüttü aynı zamanda görev süresi içerisinde; Muş, Bitlis ve Hakkari illerine kurumunun hizmet ve desteklerini sunduğu gibi bu illerin KOSGEB kurucu il müdürlüğü görevlerini de yürüttü. Görev süresi boyunca Van ili ve bölgedeki KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) etkinliklerinin artırılması, rekabet düzeylerinin yükseltilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi konularında, başta görev yaptığı KOSGEB ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla eş güdümlü ulusal ve uluslararası pek çok projenin yürütülmesinde ve çeşitli desteklerin verilmesinde görev aldı. Van Enerji Verimliliği Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekte olup, ayrıca Van İŞGEM - Van İş Geliştirme Merkezi (Özelleştirme Destek Projesi- Dünya Bankası, Özelleştirme İdaresi, KOSGEB) ,ABİGEM – Yerel kalkınma Kurulu Üyeliği, AB DAKAP Doğu Anadolu Kalkınma Projesi, DAKA Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyesi,Van Valiliği Yatırım Destek Ofisi Projesi Kurucusu ve Yürütücü, Van Güçbirliği Platformu Mütevelli Heyeti Üyesi,Tuşba Kent Konseyi Yüksek istişare Kurulu Üyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli kurul ve projelerde görev almıştır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

8- Malik ÖZBEY
AK Parti Van İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesidir. 24 yaşında olan Özbey, Van Barosuna kayıtlı avukattır.

Editör: Wan Haber