AK Parti Van İl Başkanlığı binasında yapılan toplantının açılışında konuşan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Türkiye’nin son zamanlarda talihsiz günler geçirdiğini belirtti. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen feci olayın 76 milyon insanı derinden üzdüğünü ifade eden Şabu, kazada hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.


30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti hükümetinin önünü kesmeye yönelik birçok çevrelerin işbirliği yaparak ortak hareket ettiklerine değinen Başkan Şabu, “Bir tarafta paralel yapı diğer tarafta paralel yapının paralelinde hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gibi partiler birçok ilde seçim ittifakı yaparak birbirlerine destek vermek suretiyle AK Parti’ye karşı cephe oluşturdular. Ancak bütün bu gayret ve tezgahlar halkımız tarafından bozuldu. Halkımız her şeye rağmen AK Parti’ye yüzde 46 gibi oy desteği vererek bu çevrelere en büyük cevabı verdi” ifadelerini kullandı.


AK Parti’nin Van’da kaybetmiş olmasının AK Parti’den ziyade Van ve Van halkı için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Şabu, “Van halkı Van’a yazık etti. Hiçbir şeyin artık eskisi kadar kolay olmayacağını zaman gösterecektir. AK Parti hükümeti bugüne kadar Van için hep pozitif ayrımcılık yaparak en büyük desteği vermiştir. Hükümetimizden önce her yıl Van halkına sadece 250 ton kömür yardımı yapılırken, hükümetimiz döneminde bu yardım 50 bin ton kömüre çıkarılmıştır. 50 yıldan beridir insan onuruna yakışmayan köhne, yıkık ve 8 - 10 kişilik yataklı odaların bulunduğu hastane yerine beş yıldızlı otel seviyesinde tam teşekküllü modern hastaneler yapıldı Van halkı gecenin yarısından itibaren battaniyelere sarılarak hastane kuyruklarında beklediği günleri unutmamalıydı. Hastanelerde hasta ve ölülerin rehin tutulduğu günleri unutmamalıydık. Bıçak parası denen kanunsuz ücretlerin hasta ve yakınlarını ekonomik olarak bıçak gibi kesip zorladığı o günleri unutmamalıydı. AK Parti hükümeti döneminde herkesin hasta ve yaşlısına bakması için adeta teşvik gibi maaş bağlanması hiçbir hükümet döneminde olmamıştı. Geçmişte adım başı yoksul, yardıma muhtaç, zihinsel ve bedensel engelliler kendi kaderlerine terk edilmiş, devlet tarafından himaye edilerek bu durumdan kurtarılması hükümetimiz döneminde sağlanmıştır. Milli eğitim, ulaştırma, sağlık, tarım ve sosyal hizmetler alanında yapılan reformları halkımız görmeli ve ona göre değerlendirmeliydi. Ayrıca köye dönüş projesi adı altında verilen yardımlarla kimi çevrelerin nasıl ev, iş ve aş sahibi oldukları unutulmamalıydı. Deprem sonrası 30 bine yakın konut, hayvan barınakları ile sosyal tesisleri en kısa zamanda tamamlayarak yeni bir Van inşa eden hükümetimize vefa örneği olacak bir sonuç ortaya çıkmalıydı. Bu hükümet döneminde Van için 20 katrilyona yakın harcama ve yatırımlar yapılmış, Van’ın çehresi değişmiş, devlet imkanlarından en üst düzeyde istifade edilmiştir. Daha sayamayacağımız yüzlerce teşvik ve destekler yapan AK Parti hükümetimize kadirşinas halkımızın vereceği destek bu olmamalıydı. Büyümek, gelişmek ve kalkınmak isteyen bir ilin vereceği karar çok daha farklı olmalıydı. Bundan böyle hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Toplantıda bir konuşma yapan Tuşba İlçe Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, danışma kurulu toplantılarının önemine değinerek, “İstişare çok önemli. Başarının sırrı, bir yerde hizmetin temeli buna dayanır. Eğer bir insan kendi fikrine göre, kendi başına göre hareket ederse, ancak bir arpa boyu kadar yol alır. Ama danışma kurulları, bu şekildeki geniş çaplı istişareler, umuyoruz ki bu mübarek üç aylarda Allah’ın izniyle çok büyük ürünler noktasında da insanlarımız hizmet elde edecektir” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Wan Haber