AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleriyle tepki çeken Can Ataklı'ya eleştirilerde bulundu.

Can Ataklı'nın "Erdoğan seçimle gitmez" videosunda darbe iması bulunduğunu söyleyen Ömer Çelik, "Ruh sağlığı yerinde değil" dedi.

"BUNLARIN RUH SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL"
Çelik, Can Ataklı'yla ilgili açıklamalarında, "'Erdoğan seçimle gitmez, ancak doğal afet olması lazım. O da herhangi bir yangın olmaz, Avusturalya gibi büyük bir yangın olması lazım. Ya da başka bir şey olması lazım' diyor.

Bakın arkadaşlar bunlar ruh sağlığı yerinde olan insanlar değil. Bunlar bu ülkenin iyiliğini seven insanlar değil. Darbe, bir millete yapılacak en büyük kötülüktür. Darbe, bir millete düşmanının yapamadığını yapma mekanizmasıdır. Darbe bir milletin namusuna, milli egemenliğine saldırıdır." ifadelerini kullandı.

"DARBE MESELESİNİ KABİLİYET OLARAK GÖRÜYOR"
Orduyu darbeye hizmet eden bir kurum olarak görmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Çelik, "Onu ağzına alan kişinin, bu milletle hiçbir bağının olmadığı, vatanseverlikle hiçbir ilgisi olmadığı açıktır. Orada şöyle bir cümle kullanıyor: 'Zaten ordunun da darbe yapma kabiliyeti kalmamış.'

Bu darbe meselesini bir kabiliyet olarak görüyor. Olumlu bir şey olarak görüyor. Daha önce de hatırlarsanız anayasa ırkçısı olan bir CHP milletvekili 'Ordu darbe yapamıyor, kağıttan bir kaplanmış.' demişti. Yani demokrasiye, milletine bağlı bir ordu, seçilmiş siyasetin emrinde bir ordu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saygılı bir ordu, bunların gözünde ordu değil." dedi.

"KENDİ MİLLETİNE SİLAH ÇEKTİRMEK AHLAKSIZLIKTIR"
İlker Başbuğ'un erken seçime yönelik iktidar değerlendirmelerini de sert sözlerle eleştiren Çelik, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Bunların gözünde ordu darbe yapan mekanizma. TSK milletinin emrindedir, başkomutanı Cumhurbaşkanıdır. Darbecilerden arındırıldıkça, özellikle FETÖ'den arındırıldıkça. Bana bir AB ülkesinin Dışişleri Bakanı şunu sordu, 'Bu kadar subay attınız, ordunuz zaafa uğramayacaktı' dedi. Verdiğimiz cevap açkı, PKK'yı çökertiyoruz. Ordu milletimizin göz bebeğidir. Milletin Mehmetçik dediği bir orduya kendi milletine silah çektirmek kadar bir ahlaksızlık yoktur.

"CIA BAŞKANINA ATIF, ZORAKİ DEMOKRATLIKTIR"
İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalar. Büyük bir zihin karışıklığı içinde yapılan konuşma. Erken seçim olsaydı 27 Mayıs darbesi olmazdı diyor. Darbenin Cumhuriyet değerlerine saldırı olduğunu söylüyor. CIA Başkanına atıf yaparak erken seçim olsaydı CHP iktidara gelecekti gibisinden bir mantık çıkıyor. Zoraki demokratlık, güdümlü demokratlık bir yere kadar.

Kafanızın bir yerinde vesayet, bir tarafında demokratlık olunca bu melezden bir şey olmuyor. Kokteyl demokratlık olmuyor. Türkiye'de genelkurmay başkanlığı yapmış birisinin ne kadar yanlış bir zihin yapısına sahip olduğunu göstermesi bakımından. Sanki Menderes erken seçime gitmeyerek darbeyi hak etmiş gibi bir şey çıkıyor. Arkasından devam ediyor, darbe girişimleri arasında mukayese yapıyor.

"DARBENİN AMASI OLMAZ"
FETÖ terör örgütününkü millet, ordu içinde nifak çıkarmış, Talat Aydemir çıkarmamış, vazgeçmiş. Darbenin aması olmaz. Darbenin birine kötü, öbürüne daha az kötü etiketleme yapıyorsanız buradan demokratlık çıkmaz.
Bakanlar Kurulu toplantı yapıyormuş, Aydemir ve arkadaşları oraya ele geçirmeyince, İnönü'ye atıfla 'artık onlar kaybetti' denmiş. Bunlar analiz, fikir özgürlüğüdür diyenler varsa, erken seçime gitselerdi darbe olmazdı, CHP de kazanacağı için darbeye gerek olmayacaktı gibi bir şeyin zerre kadar demokratlıkla alakası yoktur.

Darbe en büyük alçaklıktır, bitti. Bunun daha iyisi, daha kötüsü yok. En son FETÖ'ye verilen cevap her darbeye yapılması gereken cevabı göstermiştir. Türkiye orada çok büyük krizi toplumun demokratik bilinci sayesinde atlatmıştır. Demokrasinin öncesine sonrasına ama kelimesi eklenmemesi lazım. Ama kelimesini eklerseniz siyasi münafıklık olur." dedi.

ensonhaber.com

Editör: Wan Haber