Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin, milletin birliğini zedeleyemeyeceğini, heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade ederek, "Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık" dedi. 


Başbakan Erdoğan, Sincan'da gerçekleştirilen 'Milli İradeye Saygı Mitingi'nde, meydanı dolduran yaklaşık 500 bin kişiye seslendi. Başbakan Erdoğan, miting meydanını dolduranları selamladıktan sonra başladığı konuşmasında Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Biz bu yola kefenimizle çıktık. Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi, kökeni ne olursa olsun; demokrasiye, milli iradeye, ülkesine, istikbaline sahip çıkıyor" diye konuşan Erdoğan, bugün buradan dünyaya ses verdikleri için, milli iradeye sahip çıktıkları için meydanı dolduranların her birine tek tek teşekkür ettiğini söyledi. Erdoğan, "Muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizi kutluyorum. Biliyorum ki 17 gündür Türkiye'nin, dünyanın her köşesinde milyarlarca kardeşim bizlere dua etti. Dedeler, nineler, anneler, babalar, hatta çocuklar hükümetleri için, ülkelerinin huzuru için el açıp yakardı" diye konuştu.


""

Türk milletinin meselelere sadece gözüyle değil, kalp gözüyle baktığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: 


"Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz, kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bu meydanda tek bir gönül, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçakça tuzağı bozuyor, 'millet burada' diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz. Biz geleceği birlikte kurmak için herkese el uzattık, ama birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi? Bugün buradan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek, hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık. Birileri gibi sokaklara dökülen, eline taş alanlardan, molotof kokteyli alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar korna çalarak gürültü kirliliği yapanlardan, tencere tava çalarak komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Çevrecilikte gürültü kirliliği, görüntü kirliliği var. Bunların neresi çevreci, bunların derdi başka. Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. TDK'nin lugatından okuyorum. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. Aynı zamanda kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur."


Başbakan Erdoğan, tüm bu vandallıkların hesabını yargıda soracaklarını belirterek, bunu takipsiz bırakmayacaklarını ifade etti. 8 ay daha sabredeceklerini ifade eden Erdoğan, "8 ay sonra sandık gelince hesabı sandıkta soracağız. Kapı kapı dolaşacağız. İnşallah sandıkları patlatacağız" dedi.

Editör: Wan Haber