AK Parti Van İl Başkanlığı Bekir Kaya’nın AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’yi hedef alarak sarf ettiği sert sözlere karşılık şu şekilde karşılık verdi.
 
“Bekir Kaya, bazı Yerel medya organlarına verdiği beyanatta, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Bilici’nin “Belediyeyle Van’ı kerbelaya çevirdiler,  hiçbir şey yapmıyorlar” sözüne karşılık; “Önce insan olsun, yerinde otursun ve artık mide bulandırmasın” şeklinde verdiği karşılığı, AK Parti Van İl Teşkilatı olarak ne insaniyetle, ne siyaset ahlakıyla, ne de sorumlu olduğu koltuğun adabıyla bağdaştırmadığımızı ifade ederek, Bekir Kaya’nın böylelikle eleştirilere ne derece kapalı olduğunu, demokratik ve haklı bir söylemin kendisini ne derece şirazeden çıkardığını vahim bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Milletvekillerimizin, Van’ın sorunlarını dile getirerek  belediyeyi eleştirmesi gayet tabii bir durumken Bekir Kaya’nın buna tahammül etmeyip, hasmane bir tutumla tehditler savurmaya ve gerçekleri saptırmaya yönelik söylemlerde bulunması, ciddiyet ve sorumluluk otoritesinden ne derece uzaklaştığını göstermiştir. Oysaki midesini bulandıran mevzunun aslında AK Partinin başarısı olmasına rağmen yine de mevzu bahis konular, Van belediyesinin üzerinde ciddiyetle düşünmesi gerektiği başarısız olduğu konulardır. Bu başarısızlığın farkında olmak istememeleri, bunları duymak istememeleri onların sorunudur. Fakat gittiğimiz her yerde belediye ile ilgili bizlere yapılan şikâyetlerin ardı arkası kesilmemektedir. Bir de BDP’ye oy veren birçok vatandaşımızın da bu şikayetleri yapması, durumun vehametini yeterince ortaya koymaktadır.
 
AK Parti olarak, memleketin susuzlukla baş başa kalmaması için su soruna el attık ve sorunu Van Belediyesinin tavrına rağmen çözüyoruz. Bununla birlikte yine deprem sonrası, Van Merkezin içme suyu alt yapısını da yenileyip belediyeye teslim ettik.  Normalde belediyenin tüm bu yaklaşımlara karşı teşekkür etmesi gerekirken, bunun yerine bütün bunların hayata geçmesi için mücadele veren AK Parti’ye hakaretler savurması son derece vahimdir.
 
Bekir Kaya, seçimlere az bir zaman kala şiddet diline başvurarak Van siyasetini bir çatışma zeminine taşımasının, hangi endişenin alameti olduğunu merak etmekteyiz. Ayrıca hukukçu olduğunu bildiğimiz Bekir Kaya’nın kendisine ait olmayan Van Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatının altına sığınarak, yalan bir unvana başvurmuş olması ve bu unvanın kullanılmasına kendisinin de herhangi bir itirazı olmamasıyla, Van halkının bilinçli bir şekilde yanıltılmaya çalışıldığını düşünmekteyiz. Oysa çok iyi bilmekteyiz ki, 2014 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenecektir.
 
Bekir Kaya, ayrıca adaletten, dürüstlükten söz ederken bunu neden önce bünyesinde çalışan temizlik işçilerinin sendikal hak istemeleri konusunda uygulamadığını, baskı ve tehdit politikalarını devreye sokup, dünyada bir ilki gerçekleştirmek üzere, işçilere sendikal hak istedikleri için özür diletme yoluyla ayrıca yeni bir demokrasi skandalına imza attıklarını da hatırlatmak isteriz.
 
Son olarak,  Bekir Kaya, verdiği beyanat içerisinde belediyenin AK Parti dönemine göre üç kat daha fazla iş yaptığını ifade etmesini anlamakta zorlansak dahi, kendi dönemlerinde AK Parti hükümetimizin belediye gelirlerini yüzde 400 oranında arttırmış olduğu gerçeğine göre tekrar muhasebe yapmasını ve halkımızla paylaşmasını tavsiye etmekteyiz. Kaya’nın ifade ettiği üç kat performansı baz aldığımızda neden bu performansın Van’ı biraz olsun değiştiremediğini ve temel şehircilik sorunlarını neden hala çözemediğini ciddiyetle düşünmesini tavsiye ederiz.
 
AK PARTİ VAN İL TEŞKİLATI
Editör: Wan Haber