WanHaber.com - HABER MERKEZİ

İl genelinde hafta içinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından Van Belediyesi’nin kar temizleme çalışmalarında başarısız olması Ak Partiyi harekete geçirdi. Aras’ın yokluğunda vekâleten İl Başkanlığı yürüten Ümit Esengül, beraberindeki gençlik kolları ekipleri ile Van’daki ana arterler ve ara sokaklarda kar çalışması yaptı.

Günlerdir Van ve ilçelerde süren kar yağışının ardından Belediye ekiplerinin kent merkezindeki ana arterlere ve ara sokaklara kar temizliği için girememesinin ardından AK Partililer ekipler halinde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuz serpme çalışması başlattı. Van Belediyesi’nin çalışmalara başlamadan geç kalması ve kent genelinde özellikle ulaşımda kardan dolayı büyük sıkıntılar yaşanmasına tepki olarak sembolik bir kar çalışması yapan Başkan Vekili Ümit Esengül ve beraberindeki Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, Van sokaklarında ellerinde kürekler ve tuzlarla kar temizliği yaptı.

VATANDAŞ EVLERE HAPSOLDU

İl Başkan Vekili Ümit Esengül, Parti Yöneticileri ve Gençlik Kollarının katıldığı çalışmalarla şehir merkezinde gerçekleştirildi. Ak Parti, Yoğun buzlanmanın görüldüğü ve karların sadece kentin belli yerlerinde iş makinalarıyla toplanarak yol kenarlarına istiflendiği ve kar toplama için her pek bir çalışma yapılmadığı alanlarda yaşanan sıkıntılar üzerine hareket geçti. AK Partililer özellikle yaşlı, engelli ve çocukların geçişine engel teşkil eden yolları küreklerle açarken, buzlanmaya karşıda bol miktarda tuzu kaldırımlara ve yollara serpti. AK Parti il yönetimi tarafından gerçekleştirilen Kar temizleme ve Buzla mücadele çalışması kapsamında durum değerlendirmesi yapan İl Başkan Vekili Ümit Esengül;  “Karın yağdığı ilk günden bu yana vatandaşlardan yoğun telefonlar alıyoruz. Vatandaşlarımızın birçoğu günlerce evinden çıkmakta bile büyük sıkıntılar yaşadı. Bunu da günlerdir bizimle paylaşıyorlar. Van belediyesi tarafından karla mücadele adı altında yürütülen çalışmaları tamamıyla sembolik olarak görüyorum. Belediye her zamanki gibi iş işten geçtikten sonra çalışmalara başladı ve deyim yerindeyse kar altında kaldı. Biz halkımızın kent merkezinde kaderine terkedildiği kar ve buzla mücadelesine destek olmak için yönetim olarak iş başındayız. Sadece şehrin en işlek caddesinin açılarak çalışıyoruz görüntüsünün verilmesinin AK Parti yerel yönetimler vizyonunun çok çok gerisinde olan bir durumdur. Hepimiz bu şehrin sakinleriyiz şehrin dört bir tarafına iş makinalarıyla yığılan kar tepeciklerini, daralan yolları, çileye dönen trafiği ve kazalara sebebiyet veren buzlanmayı görmemek olmaz. Bunlar kış şartlarında doğaldır tabi ki olacaktır ancak doğal olmayan bu olumsuzluklara yerinde ve zamanında müdahale edilmemesidir” dedi.

“YAPILAN ÇALIŞMALAR NEREDE?”

Van halkının sahipsiz olmadığını, AK Parti il yönetiminin İl Başkanı Abdullah Aras öncülüğünde ve Milletvekillerimizin yoğun gayretleriyle Van halkının refahı için koordineli bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Esengül ayrıca, “Kentte yoğun kar yağışının üzerinden iki gün geçmesinin ardından karlar olduğu gibi yerlerde kaldı. Basına belediyenin 250 kişi ile kar temizliği yaptığı, 50 aracı kar çalışması yapmak üzere tahsis ettiği açıklandı. Ne gariptir ki günlerce kimse bu çalışmalara şahit olmadı. Van Belediyesi yetkilileri kenti sadece işlek caddesinden ibaret görüyor galiba ve sadece bir caddede yapılan çalışma ile çalışma yapıldığı pozu veriyorlar. Bir Karayolları’nın kar çalışmasına bakın bir de belediyenin. Aradaki uçurumu görmemek imkansız. İşte biz Ak Parti olarak bu duruma daha fazla tepkisiz kalmak istemedik. Van halkının sesine ve tepkisine hiçbir zaman kalmayacağız da. Kar temizliği adı altında kent merkezinde yapılanlara bakılınca iş makinalarıyla yol kenarlarına kar istiflendiğini bununda trafiği bir kabusa dönüştürdü. Ayrıca kaldırımların birçok yerde esnaf tarafından açıldı, buzlanmaya müdahale edilmemesi nedeniyle de birçok vatandaşımızın hastanelere başvurmak zorunda kaldı.” Şeklinde konuştu.Kendi çabalarıyla kar ve buzlanmayla mücadele eden AK Partililer çalışmalarını sürdürürken, AK Parti Gençlik Kollarının ise buzlanmaya karşı tuz serpme çalışmalarına devam edecekleri belirtildi.

Editör: Wan Haber