Türkmenoğlu, Başkan Vekili Abdullah Çalım ve Tanıtım, Medya Başkanı Ferhat Atacan ile AA Van Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunarak, Bölge Müdürü İbrahim Yakut ile görüştü.

Yakut, AK Parti yöneticilerine, bölge müdürlüğünün görev alanı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Türkmenoğlu ise Anadolu Ajansı'nın toplumun doğru bilgilendirilmesinde önemli rol oynadığını dile getirerek, Van'ın güzelliklerinin dünyaya tanıtılmasında basının önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. 

FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz'da Van ve tüm Türkiye'de yapılan etkinliklere de işaret eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Halka yapılan darbeyi halk geri püskürttü. Cuntacılara karşı halkın darbesi oldu. 251 şehidimiz, 2 bine yakın gezimiz için anma programları düzenleniyor. Bunda amacımız demokrasiye sahip çıkmaktır. Türkiye'de kesintisiz bir devlet yönetimini gerçekleştirmektir. Bir daha böyle bir kalkışmaya kimsenin cesaret edemeyeceği bir ortama gidiyoruz. 24 Haziran Türkiye'de parlamenter sistemin bittiği tarihtir. 15 Temmuz seferberliğiyle 24 Haziran'daki sistem ülkemizin özgürlüğe, düşünceye, geçmiş dönemde yaşanan karanlık günlere dönüşünü geri plana atılmasıdır. Cumhuriyet tarihimizdeki en önemli hadiselerden biri olan 15 Temmuz kalkışmasını bundan sonra bir demokrasi bayramı olarak değerlendireceğiz. Dün Van'da muhteşem bir tablo vardı. Herkesin tek yürek olarak attığının ifadesiydi."  (AA)

Editör: Wan Haber