AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, İl Başkan Yardımcısı Abdullehat Arvas, Başkale İlçe Koordinatörü Kadir Tugay, il yönetim kurulu üyeleri Cengiz Güvener, Zülküf Öztürkçü, Merkez İlçe Başkanı Abdulmenaf Keyifli, Başkan yardımcıları Yavuz Kuşan ve Fethi Yıldız’ın katıldığı AK Parti heyeti Başkale İlçe Başkanı Ejder Yağızer ve yönetim üyeleri tarafından karşılandı.


AK Parti heyeti Albayrak, Yavuzlar, Eşmepınar, Uğurlar, Ortayazı, Yurttepe, Kocaköy ve Yanal köylerini ziyaret ederek, köy muhtarları, kanaat önderleri ve köy sakinleriyle bir araya geldiler. Heyet, vatandaşların sorun ve taleplerini dinlerken, İl Başkanı Aras, var olan sıkıntıların giderilmesi anlamında ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını belirtti. Barış süreciyle birlikte hizmetlerin daha da artacağını ifade eden Aras, Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Türkiye’de ilk defa köylerin Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir İlçe belediyesinden hizmet alacak olmasının da köylerin daha güçlü hizmetlere kavuşması anlamına geldiğini söyledi.


AK Parti heyetinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da, barış sürecinin başlamasından bu yana akan kanın durmasıyla birlikte artık hayvanlarını da yaylalarda gece güvenle bıraktıklarını ve bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini söyleyerek, varılan sürecin bu şekilde devam etmesi istediler.

Editör: Wan Haber