AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ve AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberlerindeki İl Başkan yardımcıları Osman Türkmen ve Selami Taşdemir ile İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar’la Toprakcan Un Fabrikası sahibi Salman Toprak’ı ziyaret etti. Tesisi gezdikten sonra idari binaya geçen heyete bilgi veren fabrika sahibi Salman Toprak, deprem sonrası kentin tamamında yaşanan zorluklardan sonra hayatın ve işlerin normale dönmesinde AK Parti hükümetinin büyük emeği olduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti. Başbakan Erdoğan’ın başlattığı çözüm sürecini desteklediklerini ve sürecin hayırla nihayete ermesinin herkesi memnun edeceğini ifade eden Toprak, en hayırlı yolun diyalogla çözüm yolu olduğunu kaydetti. Yıllardır bu sorundan dolayı herkesin kaybettiğini, çözümün gelmesiyle herkesin kazanacağını dile getiren Toprak, ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkür etti.


Milletvekili Mustafa Bilici ise, Van’da yatırım ve üretim yapan bütün esnafın, sanayici ve işadamlarının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin, şahsının, milletvekili arkadaşlarının ve teşkilatının her türlü destekle yanlarında olduklarını ifade eden Bilici, Van’ın gelişmesinin ancak kente katma değer oluşturan yatırımların çoğalmasına bağlı olduğunu, bu nedenle Van’daki esnafların, sanayici ve işadamlarının moralini arttırmak için hiçbir desteği fazla görmediklerini kaydetti. Bölgedeki sebeplerden dolayı Van’ın hak ettiği yere gelemediğini, ancak son çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte bölgede son derece olumlu bir hava estiğini dile getiren Bilici, sürecin şu ana kadar yolunda gittiğini ve sonuca varması için dua ettiklerini belirtti. Bölgedeki herkesin de aynı duayı yaptığına inandığını, bu kritik sürecin nihai mutlu sona ermesiyle doğacak huzurla birlikte Türkiye’de en hızlı büyüyen ilin Van olacağından kuşku duymadığını dile getiren Bilici, Van’ın işlenmemiş değerli bir maden olduğunu söyledi.


İl Başkanı Abdullah Aras da, teşkilat olarak Van’da uzun süredir esnafları, sanayici ve işadamlarını ziyaret ettiklerini, bu konuda milletvekillerinin de kente her geldiklerinde ziyaretlerine önemle iştirak ettiklerini söyledi. Bu ziyaretlere ara vermeden sürekli devam ettiklerini dile getirerek Aras, Van’ın esnaf ve sanayicisiyle bir aile gibi olduklarını, her türlü sorunlarını paylaştıklarını ve çözülmesi gereken hangi sorun varsa asla bunlara karşı duyarsız kalmadıklarını dile getirdi.

Editör: Wan Haber