AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile İl Başkan yardımcıları Selami Taşdemir ve Ümit Esengül ile Müdür Fevzi Altuner makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altuner, 2003-2011 yılları arasında toplam 670 milyon lira gibi çok önemli bir rakamda tarımsal destek sağlandığını, deprem döneminde 65 milyon lira hibe yem desteğinin yanında 3 bin 498 adet hayvan çadırı kurduklarını ifade etti. 700 adet küçükbaş, 568 adet büyükbaş hibe hayvan dağıtımının yapıldığını, çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesinin ardından 2012 yılında yaşanan kuraklık nedeni ile 1 yıl daha ertelendiğini kaydeden Altuner, ayrıca yem açığını kapatmak için üreticiye yem ithalatı izni verildiğini söyledi. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü’nce yem tedarikinin yapıldığını belirten Altuner, “Kurum olarak 2013 yılında da hayvansal ve bitkisel üretimde hibe destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme kapsamında 50’nin üzerinde tesise 2006-2012 yılları arasında 17 milyon liranın üzerinde hibe desteği sağladık. Tarımsal ve hayvansal destek kalemlerinin çok çeşitlilik içermesiyle birlikte sadece büyük ve küçükbaş hayvan destekleme kalemleri 12 adettir” dedi.


Milletvekili Fatih Çiftçi ise, bölgenin en önemli geçim kaynağını oluşturan tarım ve hayvancılığa verilen destekleri sürekli takip ettiklerini söyledi. Nüfusun önemli bir bölümünün geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta hükümet olarak üreticilere destek olmayı ve ürün verimliliğini çok daha üst düzeylere çıkarmayı son derece önemsediklerini ifade eden Çiftçi, bölgedeki tarım ve hayvancılık potansiyelinden en iyi şekilde istifade etmek için birlikte daha çok alternatif üretme ve proje geliştirme arzusu içerisinde olduklarını söyledi.


İl Başkanı Abdullah Aras ise, Van’ın gelişmesinde tarım ve hayvancılığın taşıdığı önemin tartışılmaz olduğunu söyledi. 8 yılda Van’ın tarımsal üretimine harcanan 670 milyon lira gibi ciddi bir desteğin çok sevindirici olduğunu ifade eden Aras, bunun artarak devam edeceğini belirtti. Aras, teşkilat olarak milletvekilleriyle birlikte her türlü destekle üreticilerin ve kurumun yanlarında olduklarını dile getirdi.

Editör: Wan Haber