Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyo ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların toplumsal ihtiyaçları karşılanarak topluma entegre olmaları ve ekonomide aktif üretken duruma geçerek, sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla gelir getirici projelere destek veriyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özellikle kentlerde iş kurmaya yönelik, kırsal alanda yöre şartlarına uygun, sürdürülebilir faaliyetlere yönelik gelir getirici proje desteklerine önem veriyor. Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 3294 sayılı Kanun kapsamındaki yoksul vatandaşlara yönelik gelir getirici projelerle 4 aileye, 60 adet küçükbaş gebe koyun ve 4 adet koç dağıtımı gerçekleştirdi.
Projeden Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar kasabasında gerçekleştirilen dağıtım töreninde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri nezaretinde yapılan kura çekimi ile birlikte gebe koyunlar vatandaşlara teslim edildi. Yaklaşık 43 bin liraya mal olan projenin açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi ve SYDV Başkanı İrfan Balkanlıoğlu, "Yapılan bu projeler sayesinde yoksul vatandaşlarımız artık kendi imkanları ile geçinmeye çalışacaktır. El emeği ile ürün ortaya koyacaktır. Süt, yoğurt elde edecekler, hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürecek hayata bağlanacaklar" dedi.
Gelir getirici projeler için kırsal ve kentsel konularda kişi başına en fazla 15 bin TL destek sağlanıyor. Gelir getirici projelerde geri dönüşler ilk iki yıl ödemesiz, sonraki altı yıl altı eşit taksit şeklinde 8 yıl faizsiz olarak uygulanıyor.
(SU-ÖZ-Y)

04.01.2013 13:59:01 TSI

Editör: Wan Haber