Van İl AFAD Müdürü Cafer Giyik 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den Van Milletvekili aday adayı olmak için müdürlük görevinden istifa etti.  Aday adaylığını gazetemize açıklayan Giyik, dün Valiliğe istifa dilekçesini vererek pazartesi günü itibari ile memuriyet görevinden ayrıldığını belirtti.
 

TECRÜBELERİME DAYANARAK ADAY ADAYI OLDUM
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden  Van Milletvekili aday adaylığımı resmen açıklıyorum diyen Giyik, “ Aday adaylığı için ailemle görüşmeler yaptım ve Van milletvekilliği için aday adayı olmak için karar aldım. Yaklaşık yirmi yıllık bir devlet memurluğu geçmişim vardır. Bunun on iki yılını yöneticilikle geçirdim. Depremden önce yapmış yaşamış olduğum hizmetlerime ve Van depremleri süresince yaşadığım tecrübelerime dayanarak aday adayı oldum. Bu tecrübelerimi Van halkımıza hizmet olarak kazandırma amacındayım.  Van’ı hak ettiği hizmetlere kavuşturarak, ilimizi daha da ileriye taşıyabileceğime inandığım için böyle bir karar aldım.  Kararımın memleketimize, milletimize, ailemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

VAN MERKEZİN ADAY ADAYIYIM
Bazı hizmetleri yapabilmek, hayalinizdeki projeleri gerçekleştirmek için halkın vekaletinin çok önemli olduğunu kaydeden, ağırlıklı olarak ailesi ve çevresinin Ercişli olduğunu dile getiren Giyik, Bulunduğumuz makamlarda insanımıza hizmet vermek adına güzel makamlar ama, yeri geldiği zaman global ölçekte, makro ölçekte işler yapabilmeniz mümkün olmayabiliyor. Hayallerinizi gerçekleştirmek ve bu halka daha hizmet etmek adına milletvekilliği önemlidir. Ben Van’ın merkez aday adayı olarak yola çakıyorum. Van’ın bütün bir kesimlerine hitap edebilecek vizyona sahibim. Van’ın tamamına teveccühüne layık olmak istiyorum diye konuştu.
 

GAYEM HALKIMIZA HİZMET ETMEKTİR
Van’ın bazı sorunlarına işaret eden Cafer Giyik, “ Biz Vanlı olarak Van dışına çıktığımız zaman Van’a bağlayan değerlerimiz var Kent kültürünü, kent kimliğini, çevresi,  doğasıyla, tarihiyle ve turistik değerleri ile ayağa kaldırmamız gerekiyor. Van dışında iken Van’a özlem çekmemiz gerekiyor. Çevre kirliliği, gürültü kirliliği, trafik sıkışıklığı, Van Gölü kirliliği, yarım kalan çevre yolu, sahil yolu, ulaşım ve iletişim sorunlar çözülmelidir.   Estetik değerleri ile özlemini duyduğumuz ya da hayal ettiğimiz Van’a kavuştuğumuz zaman iyi bir yerde olduğumuzu görürüz.  Ben bu şehrin bu noktaya gelmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer el birliği olursa biz bu şehri yaşanılır bir kent haline getirebiliriz. Bunlara katkı yapmak istiyorum.  Bizim buradaki temel referansımız, halkımıza hizmet etmektir. Ben devlet makamlarında tecrübe sahibi olan bir kişi olarak herhangi başka bir gaye olmadan halis bir niyetle Van’ın ileri bir noktaya taşınması adına, görev verilmesi halinde milletimizin refah bir ortama kavuşturmak üzere çalışma ve gerekli azmi göstereceğim” dedi.
 

BİZ HAYATIN İÇİNDEN GELİYORUZ
Giyik, Bu bölge halkının sorunlarını çektiği sıkıntıları yakından bilen biriyim. İnsanlarımızın yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yapmak durumundayız. Ve buna canı gönülden destek veririz. Bizim Van’da siyasi görüşlerimizin farklı olması bu sorunlara duyarsız olmamızı kesinlikle gerektirmiyor. Biz hayatın içinden geliyoruz. Bunları birebir yaşadık bunları el birliğiyle çözmek arzusundayız. Bunlara çok hassas yaklaşıyoruz. Kesinlikle önemsiyoruz”dedi.
 

CAFER GİYİK KİMDİR?
1974 Erciş doğdu. İlkokulu Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda okudu. Ortaokulu Ağrı İmam Hatip oklunda, Liseyi Tarım Meslek Lisesinde Okudu. Çukurova Üniversitesinden mezun oldu. Van ve Konya’da Peyzaj Mimarı olarak görev yaptı.  Yüksek Lisansımı tamamlamak üzere olan Giyik,  halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kamu Yönetimi kentleşme ve çevre sorunları anabilim dalında yüksek lisansını yapıyor. Aynı zamanda Adalet Yüksek Okul ikinci sınıfını bitirmek üzeredir. 19 yıllık devlet memuru olan Cafer Giyik kamu görevine Hakkâri’de başlamış. Tarım Bakanlığı’nda 3 yıl ilçe müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. Van İl Özel İdaresinde Şube Müdürlüğü, Genel Sekreterlik görevinde bulundu. 5 yıldır Van İl AFAD Müdürlüğü yapmaktaydı.  

İlhan Siyahtaş - Vansesi

Editör: Wan Haber