Adalet Bakanlığı çalışanları için 2014 yılında Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde inşa edilen ve daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen lojmanlar kaderine terk edildi. 5 blok ve 130 daire şeklinde inşaa edilen lojmanlar, zamanla uyuşturucu kullanan kişilerin merkezi haline geldi.

Yakılan ateşlerden kaynaklı duvarları ve tavanları simsiyah olan lojmanlardaki kapı, pencere, musluk ve saçlar ise kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Harabeye dönen lojmanların bulunduğu bölgede ikamet eden yurttaşlar, söz konusu yerin uyuşturucu merkezi haline gelmesine tepkili.  

MAHALLELİ ENDİŞELİ
5 yıldır lojmanlar çevresinde yaşadığını aktaran Bekir Tunalı, lojmanların bu duruma gelmesinde devletin suçu olduğunu söyledi. Her gün lojmanların farklı malzemelerinin çalındığını belirten Tunalı, hırsızlık yapanlardan zarar görme endişesi yaşadığını ifade etti. Tunalı, “Burada 2 bekçi olsaydı belki bu kadar hasar görmezdi. Her gün buraya hırsız geliyor. Binada ne varsa söküp götürüyorlar. Ses çıkarmaya korkuyoruz. Yine buraya madde bağımlıları geliyor. Orada ateş yakıyorlar. Bunun zararını hepimiz görüyoruz" dedi.  

ŞİKAYET SONRASI HEDEF OLDU
Lojmanların harabeye dönmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Adil Tiniç, başvuru yapmalarına rağmen yetkililerin duruma sessiz kaldığını aktardı. Şikayetçi oldukları zaman hırsızlar tarafından evlerinin taşlandığını söyleyen Tiniç, "Hırsızlar binayı soymaya çalışırken Kaymakamlığa gittim, beni adliyeye yönlendirdiler. Adliyeye durumu bildirdim, Sosyal Sigortalar Kurumu’na devrettiklerini söylediler. SSK’ya gittiğimde ise daha devralmadıklarını söylediler" diye kaydetti. 

Madde bağımlılılarının binada kaldıklarını dile getiren Tiniç, "Bu yapıya bir çözüm bulmaları lazım. Bu şekilde olmaz. Hırsız ve madde bağımlılarının yuvası olmuş durumda. Çalınacak bir şey kalmayınca artık kolanları kırıyorlar. Yetkililer, buranın önemsiz olduğunu söylüyor. Bu durumdan dolayı rahatsız oluyoruz” diye konuştu. 

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ 
Mahallenin çocuklarının lojmanların çatısına çıktığını ve bunun tehlikeli olduğuna dikkati çeken Feyruz Tiniç ise, başvurularının sonuçsuz kaldığını vurguladı. Tiniç, "Çocuklarımız, buraya gelenlerden korkuyor. Gece yarısı dahi binaya giren oluyor. Burayı yıksalar bizim için daha iyi. Burada hiçbirimizin can güvenliği yok. Birçok kere çocuklar çatıya çıkıyor. Oradan çocuk düşerse hesabını kim verecek?" diye sordu.  MA

Editör: Wan Haber